Στη σύλληψη 51χρονου κούρδου πολιτικού πρόσφυγα από την Τουρκία προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση της έκρηξης στο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου 27 στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.
Σύμφωνα με πληροφορίες τον Δεκέμβριο του 2013 εξεδόθη ένταλμα σύλληψης για τον συγκεκριμένο αλλοδαπό και για άλλα δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε προσαχθεί για την υπόθεση της έκρηξης, είχε γίνει και έρευνα στην οικία του χωρίς να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο και αφέθηκε ελεύθερος. Μάλιστα είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Στην έκρηξη από χειροβομβίδα που είχε σημειωθεί το 2011 επήλθε ο θάνατος 32χρονου Κούρδου, μέλους της οργάνωσης DHKP-C.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών και εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή την Τρίτη το μεσημέρι.
Το απόγευμα της Παρασκευής ομάδες αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη του 51χρονου κούρδου πολιτικού πρόσφυγα.