Για τους χειρισμούς της στην υπόθεση «διόγκωσης» του ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ που ερευνούσε διώκεται πειθαρχικά από τον Άρειο Πάγο η 5η ειδική ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη.

Βάση της δίωξης αποτέλεσε η αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Ιωάννη Αδαμόπουλου. Σε αυτήν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» (18.8.2013, φ. 1085, σελ. 6, «Αποκάλυψη-βόμβα: Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει: Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!»), το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κα. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων ότι «της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο»».
Χαρακτηρίζοντας τέτοια φαινόμενα αδιανόητα, που απειλούν «να πλήξουν ανεπανόρθωτα και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης», ο ΔΣΑ διά του προέδρου του είχε ζητήσει «να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από όπου κι αν αυτές προκύπτουν».
Κατόπιν αυτών, αφού έγινε σχετική έρευνα από τον αρεοπαγίτη κ. Ανδρέα Ξένο, ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αντώνης Αθηναίος άσκησε πειθαρχική δίωξη στην κυρία Πεδιαδίτη.

Ολόκληρη η αναφορά του ΔΣΑ