Τη θέση ότι «παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα» διατύπωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Ευ.Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ερωτηθείς για το πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι αυτό θα λυθεί συντόμως και πως δεν είναι τεχνικό το θέμα, ενώ σχετικά με το εάν μικραίνει η απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα, σημείωσε ότι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.

Στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν και ο υπουργός Εθνικός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τέθηκε το θέμα των Ναυπηγείων.

Ερωτηθείς επ’ αυτού ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στον επίλογο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα των ναυπηγείων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Νωρίτερα, πριν από την κυβερνητική σύσκεψη, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Βικτόρια Νούλαντ.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση, εν όψει της έλευσης της τρόικας, είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε η συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών να κλειδώσει έως τα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να προωθηθούν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις στις αρχές Μαρτίου και να ξεμπλοκάρει η δόση από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.