Απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σε αμφισβήτηση θέτουν τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, ενόψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή. Αναφέρουν μάλιστα ότι τα μέλη του κόμματος «επέδειξαν τη μέγιστη ανοχή» στην ηγεσία και ζητούν απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση.

Σε αμφισβήτηση θέτουν τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, ενόψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή. Ζητούν μάλιστα την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ σταδιακά διολίσθησε ιδεολογικά και πάσχει από προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τη μεγάλη πρόκληση που προκύπτει από την απαίτηση της τρόικας για απόλυτη εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.

Οι υπογράφοντες -Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης- καταλογίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση που παραμένει εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.

Επίσης, η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ αναφέρουν ότι δεν φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη.

Ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν στην συνεδρίαση της Κυριακής:

  • Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
  • Η αλλαγή πλεύσης του κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
  • Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων», της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk