Απέσυρε ο Στουρνάρας την διάταξη για φοροαπαλλαγές off-shore εταιρεών

Απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας την διάταξη που περιελάμβανε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και αφορούσε την αναδρομική φοροαπαλλαγή των off-shore που μισθώνουν ακίνητά τους σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Απέσυρε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας την διάταξη που περιελάμβανε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων και αφορούσε την αναδρομική φοροαπαλλαγή των off-shore που μισθώνουν ακίνητά τους σε ναυτιλιακές εταιρείες. Υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κ. Π. Λαφαζάνη τόνισε ότι «με βάση το άρθρο 33 οι εταιρίες off-shore επειδή μισθώνουν τα ακίνητα σε ναυτιλιακές εταιρίες δεν υπόκεινται στον σχετικό φόρο» και ότι «έχουν καταλογιστεί ήδη φόροι άνω των 90 εκατ. ευρώ και δεν θα πληρωθούν καθώς έχει αναδρομική ισχύ το άρθρο αυτό από 1.1.2010».

«Μην επιμείνετε στην διάταξη αυτή κύριε υπουργέ, μην αφήνετε ανοικτό το παράθυρο», είπε στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος απέσυρε την διάταξη ώστε να έχουν χρόνο οι βουλευτές να την μελετήσουν και να την φέρει σε προσεχές νομοσχέδιο, όπως τους ενημέρωσε. Υπενθυμίζεται, ότι στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο, ο κ. Στουρνάρας είχε διευκρινίσει ότι η εν λόγω διάταξη «μπήκε για να ελαφρύνουμε τις επενδύσεις».

Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk