• Αναζήτηση
 • Σεραφείμ: Οσοι ψηφίσουν το σύμφωνο ομόφυλων ζευγαριών θα αφοριστούν

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Με την ποινή του αφορισμού απειλεί ο μητροπολίτης Πειραιά κ Σεραφείμ τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία για την ένταξη των ομοφύλων ζευγαριών στο σύμφωνο συμβίωσης.
  Να θυμίσουμε ότι η νομοθετική ρύθμιση έρχεται λίγες ημέρες μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο του Στρασβούργου, που έκρινε αντίθετο με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο.
  Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της μητροπόλεως Πειραιά ο κ. Σεραφείμ τονίζει ότι η συγκεκριμένη τροπολογία «θέτει πλέον κατά τρόπο φρικιαστικό στη χώρα μας την θεσμοθέτηση της ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας και την κατοχύρωση της ψυχοπαθολογικής εκτροπής της ομοφυλοφιλίας».
  «Κατά την τραγική αυτή ώρα» ο κ. Σεραφείμ αναφέρει ότι αποστέλλει επειγόντως αίτηση έκτακτης συγκλήσεως της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδας «για την αντιμετώπιση του θέματος και την επιβολή των δεόντων κατά το εξαίρετο παράδειγμα της  Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μολδαβίας», ενώ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση «αυτής της ύβρεως κατά του Θεού και των ανθρώπων».  
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk