ΥΛΙΚΑ (για 1 τσέρκι διαµέτρου 22 εκ.)

Για τη βάση

180 γρ. µπισκότα τύπου Digestive, τριµµένα

90 γρ. βούτυρο, λιωµένο

20 γρ. ζάχαρη

Για την κρέµα

800 γρ. τυρί κρέµα τύπου Philadelphia

250 γρ. ζάχαρη

ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο

150 γρ. αβγά (περίπου 3 αβγά)

60 γρ. κρόκοι αβγών (περίπου 3 αβγά)

100 γρ. µαλακό αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση: Σε ένα µεγάλο µπολ ρίχνουµε τα µπισκότα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουµε καλά µέχρι να έχουµε µια εύπλαστη ζύµη. Τη στρώνουµε στον πάτο του τσερκιού.

Κρέµα: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 160°C. Χτυπάµε στο µίξερ το τυρί µε τη ζάχαρη, το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού. Συνεχίζουµε προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά και τους κρόκους. Τελειώνουµε ρίχνοντας το αλεύρι, ανακατεύουµε καλά και αφού ενωθεί µε το υπόλοιπο µείγµα το αδειάζουµε στο τσέρκι. Ψήνουµε για περίπου 45 λεπτά. Οταν κρυώσει το σερβίρουµε µε γλυκό κουταλιού ή µαρµελάδα.