Οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης εναντίον της Δημόσιας Τηλεόρασης

Σε συναντήσεις που είχαν με αντιπροσωπεία της ΕΡΤ3 οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για την πορεία του αγώνα κατά του μαύρου στην ΕΡΤ».

Σε συναντήσεις που είχαν με αντιπροσωπεία της ΕΡΤ3 οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημερώθηκαν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «για την πορεία του αγώνα κατά του μαύρου στην ΕΡΤ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τη Δ.Τ. «μόρφωμα που δεν αναγνωρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε ότι η πολιτική θέση του κόμματος εκφράζεται με την επιστροφή στο θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ. Είναι σαφές επισήμανε ο κ Τσίπρας ότι «οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχουν και δεν νομιμοποιούν με την παρουσία τους την καρικατούρα της Δ.Τ.».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ Πάνος Καμμένος τόνισε: «Οι απολύσεις είναι παράνομες, δεν έχουν επιδοθεί ως όφειλαν και αυτό το μόρφωμα το οποίο παρουσιάζεται ως Δημόσια Τηλεόραση από εμάς τουλάχιστον, δεν είναι νόμιμο».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ Φώτης Κουβέλης αποδοκίμασε τη δημιουργία της «κατ΄ ευφημισμό Δημόσιας Τηλεόρασης» και πρόσθεσε ότι απόφαση του κόμματός του να μη συμμετέχουν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ στις ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ. .

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ3, που, όπως επισήμανε, «εντάσσεται και δεν είναι αποκομμένος από το συνολικότερο αγώνα του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης». Ξεκαθάρισε επίσης ότι και το ΚΚΕ δεν θα ανταποκριθεί σε πιθανή πρόσκλησή στελεχών του σε ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ.

Οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί αποδέχθηκαν την πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις , όπου παράγεται τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Δ.Ε.Θ..

Τι απαντά ο αρμόδιος υφυπουργός κ Παντελής Καψής

Ο κ Καψής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει :

«Δεν γνωρίζω με ποια κριτήρια ο ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα της αντιπολίτευσης χωρίζουν τα Μέσα Ενημέρωσης σε αποδεκτά και μη. Η απόφαση να μην συμμετέχουν εκπρόσωποι τους στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης αποτελεί παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού.

»Ελπίζω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία της γνώμης τους και δεν θα υπακούσουν σε τέτοιες αντιδημοκρατικές οδηγίες.

»Προκαλεί απορία το γεγονός ότι την ώρα που γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει πλήρως η Δημόσια Τηλεόραση, με την απόλυτη υποστήριξη και νομιμοποίηση της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), κόμματα της αντιπολίτευσης την υπονομεύουν. Τι άραγε επιδιώκουν;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk