Αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης άφησε ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Ο ίδιος εξήγησε ότι υπήρξαν χειρισμοί και ενέργειες που περιόρισαν την δυνατότητα να αξιοποιείται και να γίνεται σεβαστή η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

«Αντί για αυτή τη συμπαράταξη, δημόσιες υποθέσεις αντιμετωπίσθηκαν με στενή κομματική και αντιδημοκρατική αντίληψη.

» Η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα μετέτρεπε τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια στήριξη χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς αντίκρισμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας και της κοινωνίας» υπογράμμισε.

Ο κ. Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι το κόμμα δεν απομακρύνεται από την πολιτική των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσημο και περιεχόμενο.

«Δεν απομακρύνεται από την πολιτική αναζήτηση των λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Η παρουσία μας σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ενεργή, θα είναι και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς, αντιδημοκρατικές ενέργειες, αλλά και λαϊκιστικές αντιλήψεις.»

Τέλος, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού, μεταρρυθμιστικού και σοσιαλιστικού χώρου.

«Η Δημοκρατική Αριστερά δύναμη ευθύνης και δημοκρατίας, δύναμη των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων θα είναι στις επάλξεις του αγώνα για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Ας το επαναλάβω, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή» κατέληξε.