• Αναζήτηση
 • Πέθανε ο Γιώργος Γλυνός

  Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός, επί χρόνια σύμβουλος Ελλήνων πρωθυπουργών, όπως ο Γ. Παπανδρέου και ο Λ. Παπαδήμος, αλλά και θεμελιωτής της Task Force στην Ελλάδα. Ο Γ. Γλυνός, είχε υποστεί καρδιακό επεισόδια το φθινόπωρο του 2011 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό haircut

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πέθανε σε ηλικία 64 ετών ο οικονομολόγος Γιώργος Γλυνός, επί χρόνια σύμβουλος Ελλήνων πρωθυπουργών, όπως ο Γ. Παπανδρέου και ο Λ. Παπαδήμος, αλλά και θεμελιωτής της Task Force στην Ελλάδα. Ο Γ. Γλυνός, είχε υποστεί καρδιακό επεισόδια το φθινόπωρο του 2011 κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό haircut.

  Ο Γιώργος Γλυνός σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τραπεζική και Νομισματική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο Paris I Pantheon-Sorbonne, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (D.E.A.). Εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, (1976-1983) και στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (1983-1988) Από το 1989 μέχρι το 2006 εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε γραφεία Επιτρόπων ως μέλος και ως Διευθυντής και στις Γενικές Διευθύνσεις, Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης. Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του αφορούν στην Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαίτερα στους τομείς της μακροοικονομικής και νομισματικής πολιτικής, της περιφερειακής πολιτικής και της πολιτικής της διεύρυνσης προς την Τουρκία.

  Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, πληροφορούμενος τον θάνατο του Γιώργου Γλυνού, ανέφερε ότι ήταν  «φίλος και συνοδοιπόρος στη μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας. Συμμέτοχος στον πόνο. Πρωταγωνιστής στις σκληρές διαπραγματεύσεις. Κοινή μας αγωνία, να σταθούμε στα πόδια μας, να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Πατρίδα απαλλαγμένη από βάρη, δημιουργική, να αντιμετωπίσουμε με αξιοπρέπεια την αλήθεια, την πραγματικότητα, το μέλλον».

  Αναφερόμενος στον θάνατο του Γ. Γλυνού, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ε. Βενιζέλος, τόνισε: «Ο Γιώργος Γλυνός ήταν ένας σπάνιος συνδυασμός τεχνοκράτη με ολοκληρωμένη γνώση των ευρωπαϊκών πραγμάτων και ενεργού προοδευτικού πολίτη. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στη μάχη για την αντιμετώπιση της κρίσης με αφοσίωση και σθένος, παρά την περιπέτεια της υγείας του που αντιμετώπισε με υπομονή και αξιοπρέπεια».

  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Ξεχωριστή προσωπικότητα, αντιδικτατορικός αγωνιστής, πάλεψε με πάθος για τις ιδέες του. Βαθύς γνώστης των ευρωπαϊκών ζητημάτων, εργάστηκε με συνέπεια για την προώθηση των ελληνικών συμφερόντων»

  «Ο Γιώργος Γλυνός υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με βαθιά μόρφωση, καλλιέργεια και αίσθηση του ρόλο του. Καμιά πολιτική διαφορά μαζί του δεν μπορεί να κρύψει την εντιμότητα με την οποία προσέγγιζε τα κοινωνικά προβλήματα και την καθαρότητα των κινήτρων του. Η αντιδικτατορική του δράση πιστοποιεί την προσήλωσή του στα ιδανικά της δημοκρατίας και στην υπεράσπιση των ιδεών του», ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

  Η κηδεία του Γιώργου Γλυνού, θα γίνει την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο Αγίας Παρασκευής.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk