Πρόγραμμα δωρεάν σίτισης για όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη προσφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα και ο δήμος Παύλου Μελά στην Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου, διάρκειας δύο ετών συμμετέχουν μέχρι στιγμής 100 περίπου πολίτες, οι οποίοι προμηθεύονται καθημερινά μαγειρευτό φαγητό.
«Όλοι έχουμε πληγεί από την οικονομική κρίση. Ωστόσο, υπάρχουν συνάνθρωποί μας που στερούνται ακόμη και τα αυτονόητα» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Διαμαντής Παπαδόπουλος στην έναρξη των συσσιτίων συμπληρώνοντας «Στόχος του Δήμου είναι να μην υπάρχει κανένας κάτοικος της πόλης χωρίς ένα πιάτο φαγητό».
Όλα τα τρόφιμα, όπως φρούτα, τυρί, σαλατικά, ζυμαρικά, κρέατα και ζαρζαβατικά, που χρησιμοποιούνται από τους τρεις μάγειρες για την παρασκευή των γευμάτων ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες του δήμου.
Η διάθεση των δωρεάν γευμάτων γίνεται από το εστιατόριο «Κιβωτός», που βρίσκεται μέσα στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κάθε μεσημέρι και ώρες 13:00 – 15:00.
Το εν λόγω πρόγραμμα σίτισης εντάσσεται στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας που υλοποιεί ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση Άρσις και τον κοινωνικό συνεταιρισμό ψυχικής υγείας Κοι.Σ.Π.Ε.