Αντικαταστάθηκε από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ο Σπ. Χαλβατζής

Ως ένα ακόμα βήμα παραγκωνισμού του, ερμηνεύθηκε η αντικατάσταση του κ. Σπ. Χαλβατζή από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Η αλλαγή ανακοινώθηκε από του βήματος της Βουλής.

Ως ένα ακόμα βήμα παραγκωνισμού του, ερμηνεύθηκε η αντικατάσταση του κ. Σπ. Χαλβατζή από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ. Η αλλαγή ανακοινώθηκε από του βήματος της Βουλής. Την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, που κατείχε μέχρι τώρα το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, καταλαμβάνει ο αναπληρωτής του κ. Αθ. Παφίλης, ενώ το κενό συμπληρώνεται από τον βουλευτή κ. Ν. Καραθανασόπουλο.

Αν και κατά το τυπικό που ακολουθείται στο ΚΚΕ η αντικατάσταση του κ. Χαλβατζή ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν είναι πλέον μέλος της Κεντρικής Επιτροπής που αναδείχθηκε από το πρόσφατο 19ο Συνέδριο, ωστόσο η απόφαση αυτή θεωρήθηκε ως παραμερισμός του δημοφιλούς στελέχους, οι απόψεις του οποίου δεν συνέπιπταν με την «σκληρή γραμμή» της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα.

Στο συνέδριο ο κ. Χαλβατζής διαφοροποιήθηκε και μάλιστα με έντονο τρόπο καθώς ορισμένοι επιχείρησαν να του επιρρίψουν την ευθύνη για την οικονομική κατηφόρα που έχει πάρει το ΚΚΕ με αιχμή την άλλοτε επιχειρηματική ναυαρχίδα του, την «Τυποεκδοτική», από την εποχή που ο ίδιος ήταν αρμόδιος ως μέλος του Πολιτικού Γραφείου επί των οικονομικών του κόμματος. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες των ημερών ανέφεραν μάλιστα ότι ο κ. Χαλβατζής, αν και χαμηλών τόνων, εξερράγη κατά των «συντρόφων» του που πήγαν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι ορισμένοι δεν δίστασαν να του ασκήσουν κριτική επειδή δεν καταδίκασε δημοσίως (!) τις απόψεις που διατύπωσε ο γιός του, κ. Αλ. Χαλβατζής, ο οποίος αποχώρησε προ διετίας από το ΚΚΕ καταγγέλλοντας την ηγεσία του ως «φραξιονιστική ομάδα».

Στο συνέδριο ο κ. Χαλβατζής καταψήφισε την έκθεση για τον οικονομικό απολογισμό του κόμματος ενώ ζήτησε να μην είναι ξανά υποψήφιος στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk