Ως «Τράπεζα Πειραιώς» ανοίγουν την Τρίτη η Λαϊκή και η Κύπρου στην Ελλάδα

Θέμα ωρών είναι οι ανακοινώσεις για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Τράπεζα Πειραιώς.

Το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς οι σχετικές διαβουλεύσεις που είχε κλιμάκιο της ελληνικής τράπεζας με την κεντρική τράπεζα της Κύπρου ολοκληρώθηκαν.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πειραιώς ήταν στη Λευκωσία από το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεταβίβασης.

Όπως έγινε γνωστό, στο πακέτο της συμφωνίας εντάχθηκε τελικώς και το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας. Η Ελληνική έχει 29 υποκαταστήματα στη χώρα μας.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται θέμα ρευστότητας και σε κάθε περίπτωση οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες στο σύνολό τους.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής, όταν ερωτήθηκε για το μέλλον των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, είπε ότι υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι με τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του Γ. Στουρνάρα «το θέμα έχει κλείσει».

Ειδική αναφορά έγινε και στην ανακοίνωση του Eurogroup. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «το Eurogroup καλεί για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, η οποία θα προστατεύει τη σταθερότητα τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk