• Αναζήτηση
 • Εισαγγελική εντολή για έλεγχο του Αλέξη Μητρόπουλου από το ΣΔΟΕ

  Εισαγγελική εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου αναφορικά με υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων από τον εργατολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρόπουλο, έχει δοθεί από τις δικαστικές αρχές και διενεργείται από το ΣΔΟΕ.

  Εισαγγελική εντολή για διενέργεια οικονομικού ελέγχου αναφορικά με υπόθεση είσπραξης και μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή ύψους 1.000.000 δολαρίων από τον εργατολόγο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Μητρόπουλο, έχει δοθεί από τις δικαστικές αρχές και διενεργείται από το ΣΔΟΕ.

  Το γεγονός αυτό βεβαιώνει στο tovima.gr αξιόπιστη πηγή του ΣΔΟΕ η οποία ερωτήθηκε για τον συγκεκριμένο έλεγχο.

  Η υπό διερεύνηση υπόθεση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», έχει ιστορία δεκατεσσάρων χρόνων και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε.

  Την ύπαρξη της συγκεκριμένης συναλλαγής διαβεβαιώνει και ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος ο οποίος εξέδοσε σχετική ανακοίνωση Τύπου:

  «Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ (στήλη το ΣΤΙΓΜΑ) όπου ψευδώς αναφέρεται ότι δεν έχω δηλώσει αμοιβή από υπόθεση που είχε χειριστεί το δικηγορικό μου γραφείο πριν 14 χρόνια ( 1999), αντί άλλης διάψευσης, καταθέτω στην ελληνική κοινή γνώμη τα παρακάτων έγγραφα:

  Α) Βεβαίωση επίσημης μεταφοράς-δήλωσης του κεφαλαίου από το εξωτερικό,

  Β) Επίσημες βεβαιώσεις φόρων που εισπράχθηκαν υπέρ του ελληνικού δημοσίου,

  Γ) Αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους εισαγωγής του συγκεκριμένου ποσού και

  Δ) Πρόσφατη έκθεση ελέγχου για τα έτη 2007 – 2011 από την οποία προκύπτει ότι ουδεμία φορολογική παράβαση με βαρύνει

  Αλ. Π. Μητρόπουλος»

  Τα αναφερόμενα έγγραφα θα σας σταλούν σε επόμενο Δ.Τ. σύντομα

  11/3/2013

  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Τα έγγραφα που παρουσίασε ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος

  Εγγραφο 1

  Εγγραφο 2

  Εγγραφο 3

  Εγγραφο 4

  Εγγραφο 5

  Εγγραφο 6

  Εγγραφο 7

  Εγγραφο 8

  Εγγραφο 9

  Εγγραφο 10

  Εγγραφο 11

  Εγγραφο 12

  Εγγραφο 13

  Στα έγγραφα αυτά δεν υπάρχει το τιμολόγιο για την συγκεκριμένη υπηρεσία που προσέφερε ο κ. Μητρόπουλος.

  Συμπληρωματικά έγγραφα

  Εξι νέα έγγραφα κοινοποίησε την Τρίτη ο Αλέξης Μητρόπουλος, απαντώντας σε νέα δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το θέμα του ύψους του ποσού που εισέπραξε το γραφείο του ως δικηγορική αμοιβή. Τα έγγραφα αυτά είναι δυο αποδείξεις επιστροφής στους αντιδίκους, με τα αντίστοιχα δυο αντίγραφα επιταγών και δυο αντίγραφα είσπραξης φόρων από την ΔΟΥ Αθηνών για αυτά.

  Εγγραφο 14

  Εγγραφο 15

  Εγγραφο 16

  Εγγραφο 17


  Εγγραφο 18

  Εγγραφο 19

  Σημειώνεται ότι ούτε στα νεότερα έγγραφα που κοινοποίησε ο κ. Μητρόπουλος δεν περιλαμβάνεται αποδεικτικό στοιχείο (απόδειξη ή τιμολόγιο) για την παραπάνω συναλλαγή, ύψους ενός εκατ. δολαρίων, την οποία ελέγχουν οι δικαστικές αρχές και ο ΣΔΟΕ.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk