Η τύχη γύρισε σήμερα (5/2/13) την πλάτη στην αμερικανίδα πρωταθλήτρια του αλπικού σκι Λίντζι Βον, η οποία την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Αυστρίας είχε σφοδρή πτώση, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη χιαστού στο γόνατο και να τεθεί νοκ άουτ από το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν.

Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 16.15 ώρα Ελλάδος κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος «Super-G». Η χρυσή ολυμπιονίκης του Βανκούβερ υπολειπόταν κατά 0,12’’ της (μετέπειτα νικήτριας) ΣλοβέναςΤίνα Μάζε, όταν «απογειώθηκε» από το έδαφος, έχασε τον έλεγχο και προσγειώθηκε άτσαλα στο δεξί πόδι της. Το κορμί της στριφογύρισε αρκετές φορές, ώσπου να ακινητοποιηθεί σε έναν προστατευτικό φράχτη.

Οι υπεύθυνοι κάλεσαν αμέσως ελικόπτερο, το οποίο εμφανίστηκε δώδεκα λεπτά αργότερα για να περισυλλέξει την τραυματισμένη αθλήτρια και να τη μεταφέρει με τη βοήθεια ειδικών διασωστών στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου βεβαιώθηκε η τεράστια ζημιά στο γόνατό της, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ομοσπονδίας Σκι κ.Πέτερ Σρέκσναντελ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο αγώνας στο Σλάντμινγκ καθυστέρησε να αρχίσει κατά 3,5 ώρες λόγω ομίχλης, ενώ μετά το ατύχημα της Βον άλλες δύο σκιέρ, οιΜαρία Χεφλ-ΡιςκαιΑνα Φένινγκερβγήκαν εκτός πίστας από δικά τους λάθη. Δεν είναι τυχαίο ότι η ΕλβετήΦαμπιέν Σούτερ, που τερμάτισε στην πέμπτη θέση, αναφέρθηκε στα προβλήματα ορατότητας: «Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολη η πίστα, αλλά σε ορισμένα σημεία δεν μπορούσες να δεις τίποτε»…