Το ψάρι ταιριάζει ιδανικά σχεδόν µε όλα τα χορταρικά, οπότε, αν σας λείπει κάποιο από αυτά που προτείνει η Ρένα ή αν σας περισσεύει ένα άλλο, µη διστάσετε να διαφοροποιήσετε ελαφρώς τη συνταγή.

Υλικά (για 4 άτοµα)

  • 2 κιλά χόρτα και µυρωδικά (σπανάκι, µυρώνια, πράσα, καυκαλήθρες, άνηθος, µάραθος, σέσκουλα, φρέσκα κρεµµυδάκια), καθαρισµένα
  • 1 ντοµάτα, ξεφλουδισµένη και κοµµένη σε ροδέλες
  • 1.300-1.500 γρ. ψάρι (συναγρίδα ή σφυρίδα), καθαρισµένο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
  • χυµός από 1 λεµόνι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουµε πολύ καλά και ψιλοκόβουµε τα χορταρικά. Τα αφήνουµε να στραγγίσουν σε σουρωτήρι για µισή ώρα.

Σε ένα ταψί απλώνουµε τα χορταρικά, από πάνω βάζουµε την ντοµάτα και τελειώνουµε µε το ψάρι. Ρίχνουµε µισό ποτήρι νερό στο ταψί. Χτυπάµε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, τον χυµό του λεµονιού, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουµε το ψάρι και τα χορταρικά µε το λαδολέµονο.

Σκεπάζουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε για περίπου 25-30 λεπτά. Αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και αφήνουµε να ψηθεί για λίγο ακόµη, ώσπου να πάρει χρώµα το ψάρι. Σερβίρουµε µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι, µαζί µε ένα βουτυράτο ρύζι πασπαλισµένο µε ψιλοκοµµένο άνηθο.