Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς η έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων (convertible contingent) έως και 2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας.

Οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού ομίλου, με βάση την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, διαμορφώνονται στα 7,3 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετοχές θα διαμορφωθεί τουλάχιστον στα 5,3 δις. ευρώ, ενώ η ελάχιστη συμμετοχή του 10% για τη διατήρηση του management από τους ιδιώτες μετόχους αντιστοιχεί στα 530 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας προς τους μετόχους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης ο πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κάλυψη αυτού του ποσοστού, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση για την επιτυχή ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης του συνόλου του εγχώριου συστήματος.

Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στους όρους της ανακεφαλαιοποίησης προς την κατεύθυνση παροχής περισσότερων κινήτρων στους ιδιώτες μετόχους, καθώς όπως είπε οι συνθήκες σήμερα είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές που υπήρχαν όταν σχεδιάστηκε ο σχετικός νόμος.