Αλλαξαν τακτική οι Θεσσαλοί αγρότες, προσπερνώντας το «εμπόδιο» που τους έθεσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν τους επέτρεψαν την παράταξη των τρακτέρ στον ΠΑΘΕ.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και επικαλούμενοι το γεγονόςότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου 400 αγρότες όδευσαν πεζή επί της ΠΑΘΕ, όπου και «στρατοπέδευσαν», προκειμένου να κάνουν την συνέλευση τους επί ένα τέταρτο περίπου. Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία και να γίνει για το διάστημα εκείνο εκτροπή, μέσω Πλατύκαμπου.

Εν συνεχεία, οι αγρότες θεωρώντας ότι ο στόχος τους επετεύχθη επέστρεψαν στο σημείο, όπου βρίσκονται τα εκατοντάδες τρακτέρ, τα οποία σήμερα ενισχύθηκαν με 100 ακόμη. Στην περιοχή, δε, εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι παραπέρα κινήσεις των αγροτών θα αποφασιστούν σε επόμενη φάση, αλλά είναι προφανές ότι οι αγρότες έχουν στραφεί σε μία λογική «κλεφτοπόλεμου», προκειμένου να ξεπεράσουν τα «εμπόδια» που ανέκυψαν σε σχέση με τις αρχικές τους, επιδιώξεις.

Εν τω μεταξύ, υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας άρχισε η μετακίνηση των αγροτών από τα χωριά για τη Λαμία. Περίπου 60 τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη της Λαμίας και απέχουν μόλις 3 χιλιόμετρα από την εθνική οδό Λαμίας- Αθηνών.

Πολυάριθμη αστυνομική δύναμη βρισκόταν στο σημείο που είχαν προσδιορίσει αγρότες ότι θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ και μάλιστα δεν έλειψαν οι φραστικές διαμαρτυρίες για τον έντονο αστυνομικό κλοιό που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αγροτών και αστυνομίας, όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς τη Λαμία που ήταν τόπος συγκέντρωσης. Οι αστυνομικοί τούς σταμάτησαν και ζήτησαν για να κινηθούν τα τρακτέρ να έχουν πινακίδες. Οι αγρότες αρνήθηκαν και στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού δίπλα στην εθνική οδό, 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Λαμίας.

Οι αγρότες και τα τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί προέρχονται κυρίως από τη δυτική Φθιώτιδα, ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με συναδέλφους τους στα καμποχώρια της Λαμίας, αλλά και στην περιοχή του Δομοκού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινηθούν και άλλα τρακτέρ από άλλα χωριά προς τη Λαμία.

Όπως σημειώνουν οι επικεφαλής των αγροτών θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την Πέμπτη περιμένοντας τις διαβουλεύσεις και τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα και μετά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Εν τω μεταξύ, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα, έκλεισαν για λίγη ώρα την εθνική οδό, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Συνάντηση με Τσίπρα και Κουβέλη
Το συντονιστικό των αγροτών συναντήθηκε την Τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα ενώ εντός της ημέρας θα συναντηθεί και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι αγρότες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αναγνώρισε ότι τα προβλήματά τους είναι υπαρκτά και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Υπάρχουν πράγματι ζητήματα που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής του αγροτικού προϊόντος, με τη δαπάνη των καυσίμων και ειδικότερα του πετρελαίου, το φορολογικό σύστημα των αγροτών και το ασφαλιστικό τους, με το δεδομένο ότι υπήρξε αύξηση των ορίων ηλικίας» δήλωσε ο κ. Κουβέλης και δεσμεύτηκε να τα θέσει στη κυβέρνηση.

«Η δέσμευση και όχι υπόσχεση είναι ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν αντικείμενο της κυβερνητικής πολιτικής, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις» είπε.