Μεγάλη του τιμή χαρακτήρισε τη μεταγραφή στη Ρόμα ο διεθνής αμυντικός Βασίλης Τοροσίδης, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τους «Τζαλορόσι». Ο έλληνας άσος τόνισε ότι η πίεση που αισθάνεται στη Ρώμη είναι ίδια με αυτήν που είχε και στον Ολυμπιακό, ενώ μίλησε και για τους Ζέμαν, Τότι, Ταχτσίδη.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Τοροσίδης είπε:

– Για το ματς κόντρα στη Μπολόνια, στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του:

«Δεν είναι στιγμή για να κρίνω, είναι αρκετά νωρίς. Εγώ μπορώ να ξεκινήσω κάνοντας την αυτοκριτική μου, κάνοντας τη δουλειά μου και ελπίζοντας ο προπονητής να μου δώσει τη δυνατότητα να δείξω τις ικανότητές μου. Μετά θα μπορούμε να κρίνουμε».

– Για την ατμόσφαιρα στην ομάδα:

«Με υποδέχτηκαν πολύ καλά, οι νέοι συμπαίκτες μου με αγκάλιασαν σαν να ήμουν για χρόνια σε αυτή την ομάδα. Υπάρχουν παίκτες κλάσης όπως ο Τότι και ο Ντε Ρόσι αλλά δεν θα ήθελα να ξεχάσω τους άλλους. Η ατμόσφαιρα που συνάντησα ήταν θετική».

– Για το εάν η τωρινή Ρόμα είναι η πιο μεγάλη ομάδα στην οποία έχεις αγωνιστεί;

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, έπαιζα σε έναν μεγάλο σύλλογο στη χώρα μου αλλά τώρα έκανα ένα μεγάλο βήμα επιλέγοντας έναν σύλλογο διεθνούς επιπέδου. Είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή μου να βρεθώ σε έναν σύλλογο με τεράστιες δυνατότητες σε παγκόσμιο επίπεδο».

– Γιατί η Ρόμα βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας:

«Δεν μπορώ να το κρίνω, δεν μπορούσα να δω τα άλλα φετινά παιχνίδια της Ρόμα. Η ομάδα, τουλάχιστον για το ταλέντο που έχω δει και για το συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, δεν έπρεπε να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Θα δουλεύω πάντα για να φέρω τη Ρόμα στο επίπεδο που περιμένει».

– Για το εάν θα ήταν απογοήτευση για εκείνον να μην παίξεις στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη χρονιά και γιατί επέλεξε το Νο 35 στη φανέλα του:

«Η Ρόμα σκοπεύει στην έξοδο στο Champions League και όχι στο Europa League. Έχω συνηθίσει να δουλεύω κάτω από πίεση για να πετύχω σημαντικούς στόχους, το ίδιο θα κάνω εδώ στη Ρόμα. Ξέρω ότι η ομάδα δεν τα έχει πάει καλά το τελευταίο διάστημα, αλλά θα κάνω τα πάντα για να την φέρω στο επίπεδο που προσδοκά. Ήταν τυχαία η επιλογή στον αριθμό της φανέλας. Είχα ξεκινήσει να παίζω στην Skoda Ξάνθη με το συγκεκριμένο νούμερο, το οποίο μου έφερε τύχη».

– Γιατί δέχθηκε τώρα την πρόταση της Ρόμα, ενώ την είχε απορρίψει πολλές προηγούμενες φορές:

«Δεν ήταν προσωπική μου επιλογή. Είχα έρθει κοντά στο παρελθόν ύστερα από απόφαση της ομάδας μου. Είμαι χαρούμενος που ήρθα. Στη χώρα μου έχουμε μία φράση που λέει ‘κάλλιο αργά παρά ποτέ’».

– Εάν έχεις μιλήσει με τον Ταχτσίδη για το πόσο δύσκολο είναι να παίζει υπό αποδοκιμασίες:

«Έχω συνηθίσει να παίζω υπό πίεση, στην ομάδα του Ολυμπιακού. Αποδέχομαι τις κριτικές, είναι καλοδεχούμενες. Μου κάνουν καλό, όπως και τα χειροκροτήματα, και ελπίζω να έρθουν περισσότερα χειροκροτήματα».

– Για την πρώτη του επαφή με τον Ζέμαν και τι του ζήτησε στα αποδυτήρια πριν το ματς με τη Μπολόνια:

«Με υποδέχτηκε πολύ καλά. Χθες το μόνο που μου ζήτησε, επειδή δεν είχα προλάβει να αφομοιώσω τα συστήματα της ομάδας, είναι να επιτίθεμαι όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς να ξεχνάω να αμύνομαι. Η Ρόμα είναι μία ομάδα που πρέπει να παίζει επιθετικά. Γνωρίζω τον προπονητή, ελπίζω να με συμπεριλάβει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα πλάνα του».

– Γιατί επέλεξε τη Ρόμα, με δεδομένο πως ήταν κοντά σε συμφωνία με τη Φούλαμ:

«Το Καμπιονάτο είναι ένα από τα 3-4 σημαντικότερα πρωταθλήματα στον κόσμο, προσφέρει θέαμα, οπότε είναι λογικό να με τιμάει που φοράω τη φανέλα της Ρόμα και παίζω εδώ στην Ιταλία. Συγκρίνοντας τις προτάσεις, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά από το να επιλέξω τη Ρόμα, για την ιστορία της και τη σημασία της σε διεθνές επίπεδο».

– Για τις προπονήσεις του Ζέμαν;

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, επιμένει πολύ στην πίεση και στο επιθετικό παιχνίδι, από αυτά που έχω δει. Έτσι είναι το σωστό, το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που προσφέρει θέαμα. Είναι μία δουλειά που μου δίνει την ευκαιρία να βελτιωθώ στο προσωπικό επίπεδο.

» Η θέση μου είναι αυτή του δεξιού μπακ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε άλλο ρόλο. Όπου με θεωρεί χρήσιμο ο προπονητής, θα προσαρμοστώ στις ιδέες του. Από αυτά που έχω δει εγώ, με τη Μπολόνια παίξαμε επιθετικά όπως πάντα και ήμασταν άτυχοι σε δύο φάσεις. Η Ρόμα παίζει επιθετικά και αυτό μου αρέσει, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βελτιωθούμε και να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα».

– Για τις συγκρίσεις που υπάρχουν στη συμπεριφορά των οπαδών σε Ρώμη και Αθήνας:

«Οι οπαδοί είναι θερμοί τόσο στη Ρώμη όσο και στην Αθήνα, και αυτό με ευχαριστεί. Αισθάνομαι προνομιούχος από αυτή την άποψη. Οι μεγάλες ομάδες γεννιούνται μέσα από τις μεγάλες προσδοκίες. Θα ανταποκριθώ και εδώ, όπως ανταποκρίθηκα και στις προσδοκίες που υπήρχαν στον Ολυμπιακό πριν από 6 χρόνια. Ο κόσμος περίμενε μεγάλα πράγματα από μένα και συχνά με έφερνε σε δύσκολη θέση. Αυτό όμως σημαίνει πως ο σύλλογος είναι σημαντικός. Θα δουλέψω για να οδηγήσω ψηλά τη Ρόμα όπως έκανα και στην προηγούμενη ομάδα μου».