Στο Κατάρ, θα συνεχιστεί το…«σαφάρι» της κυβέρνησης για επενδυτές, ενώ ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς έχει αναγάγει σε ύψιστη προτεραιότητά του, την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα. Για να ενισχύσει την επιχείρηση «γοητείας» προς τους επίδοξους επενδυτές, θα βρεθεί στις 29 και 30 Ιανουαρίου στο Κατάρ, όπου και συναντηθεί με τον Σεϊχη, Χαμίντ μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, τον Πρωθυπουργό της χώρας, αλλά και σημαντικούς επιχειρηματίες, και θα συζητήσει τα πεδία που μπορεί να υπάρξει μελλοντική τοποθέτηση διαθεσίμων κεφαλαίων.

Με την επίσκεψη στο Κατάρ, που επισήμως αρχίζει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός έχει στην ατζέντατου δύο βασικούς στόχους: προσέλκυσηεπενδύσεωνγια τη χώρα και ενίσχυση τηςεξωστρέφειαςτων Ελλήνων επιχειρηματιών. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να πείσει ότι η Ελλάδα είναι ο πλέον κατάλληλος τόπος για επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών που έχει το τελευταίο διάστημα ο Πρωθυπουργός, που έχει συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με στελέχη πολλών funds, όπως οι Fairfax Financial Holdings, WL Ross & Co, Brookfield Asset Management EMSO, Oaktree Capital, Moore Capital, Lonenstar, Baueost, VR Capital, Alden Capital, Prince Capital, Gramercy, Observatory Capital, Cavenham, Franklin Templeton, Contrarian Capital Management, GBM κ.ά. που ενδιαφέρονται για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Στην αποστολή, εκτός από τους υπουργούςΑνάπτυξης και Εθνικής Άμυνας, τους κκ. Κ. Χατζηδάκη και Π. Παναγιωτόπουλο, αλλά και τους υφυπουργούς, κ.κ. Ν. ΜηταράκηκαιΜ. Παπαγεωργίουγια πρώτη φορά θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της ελληνικής αγοράς.

Στην ελληνική αποστολή θα είναι μεταξύ άλλων, οι εξής: ο επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ κ. Αθ. Λαβίδας(ιδιοκτήτης της Lavipharm), ο εφοπλιστήςΕυ. Μαρινάκης,οκ. Ν. Νανόπουλος (Eurobank) και άλλοι εκπρόσωποι των τραπεζών (Εθνικής, Alpha, Πειραιώς). Επίσης στο Κατάρ θα είναι οι κκ. Δ. Κοπελούζος (Προμηθέας Gas), Γ. Περιστέρης(ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), Δ. Καλλιτσάντσης (ΑΚΤΩΡ), Ν. Μάνεσης (Χαλυβουργία Ελλάδος), Β. Αποστολόπουλος (Ιατρικό Κέντρο), Κ. Αγγελόπουλος (Χαλυβουργική), κ.α., αλλά και εκπρόσωποι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και της ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Σαμαράς, το απόγευμα της Τρίτης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Κατάρ και στη συνέχεια θα υπογράψουν πολιτιστική συμφωνία.

Το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ, ενώ μετά ο ΣΕΒ και το Επιμελητήριο του Κατάρ, παρουσία του κ. Σαμαρά, θα υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα από τους ‘Αραβες επιχειρηματίες.