ΘΕΑΤΡΟ
Αυλαία για την «Παρέλαση»
Στις 31/1 και 22/2
Δύο ακόμη παραστάσεις, τις τελευταίες, θα δώσει η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, στη σκηνοθεσία του Ενκε Φεζολάρι, στο ΠόληΘέατρο του Δάνη Κατρανίδη. Ο Μάνος Καρατζογιάννης και η Βασιλική Τρουφάκου μοιράζονται τους ρόλους των δύο αδελφών που κοιτάζουν από το παράθυρο… τη ζωή. Την Πέμπτη στις 21.00 και το Σάββατο στις 18.00.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τσόκλης στο Megaron Plus
Στις 31/1
Ημίωρο βίντεο της παρέμβασης-οδοιπορικού του Κώστα Τσόκλη στη Σπιναλόγκα θα προβληθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ίδιος και οι επιμελητές του εγχειρήματος. Στις 31/1, στις 19.00. Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Boulez project
To διάσημο κουαρτέτο εγχόρδων Diotima από τη Γαλλία εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα Ραβέλ, Σούμπερτ και το έργο του Πιερ Μπουλέζ Livre pour quatuor a cordes, Parts IIIa, IIIb, IIIc & Part V, στην αναθεωρημένη εκδοχή ειδικά για το εν λόγω σύνολο από τον ίδιο τον συνθέτη. Στις 28/1, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στις 20.30.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Για την Κική Δημουλά
Στην ποιήτρια Κική Δημουλά είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα διοργανωθεί στις 29/1 (στις 19.00) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus. Η βραδιά διοργανώνεται με αφορμή την έκδοση της ανθολογίας ποιημάτων της Κικής Δημουλά με τίτλο The Brazen Plagiarist (Η θρασεία λογοκλόπος) από τη Margellos World Republic of Letters του Yale University Press. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
ΘΕΑΤΡΟ
Είκοσι χρόνια Σφενδόνη
Η Αννα Κοκκίνου γιορτάζει τα 20χρονα του θεάτρου Σφενδόνη με δύο μεγάλες προσωπικές της επιτυχίες: τις «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» και το «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τρίτη και τα έργα θα παίζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, κάθε Κυριακή στις 13.00 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20.00.
Η «Αντιγόνη» του Ανούιγ
Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί την «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ στη μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη. Ο ίδιος έχει αναλάβει τον ρόλο του Κρέοντα και η Ηρώ Μπέζου της Αντιγόνης. Παίζουν: Γιάννης Στόλλας, Δημήτρης Κανέλλος. Πρεμιέρα την Τετάρτη, στις 21.00, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη.
«Ulrike» Μάινχοφ επί σκηνής
Ο Ακύλλας Καραζήσης σκηνοθετεί το έργο «Ulrike» με τον υπότιτλο «Σημειώσεις για έναν αποχαιρετισμό», όπου παίζουν η Μαρία Σκουλά, ο Μάκης Μηλάτος –που έχει αναλάβει και τη μουσική –και η Δήμητρα Βλαγκοπούλου. Πρεμιέρα την Πέμπτη (31/1) στις 20.30. Παραστάσεις από Πέμπτη ως Κυριακή, ως τις 24/2.
Λίγο ακόμη «Γυάλινος κόσμος»
Για μία ακόμη εβδομάδα θα παίζεται στο Θέατρο Δημήτρης Χορν ο «Γυάλινος κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς στην επιτυχημένη παράσταση που υπογράφει σκηνοθετικά η Κατερίνα Ευαγγελάτου, με τη Ναταλία Τσαλίκη στον ρόλο της Αμάντας. Παίζουν ο Αλκίνοος Αλμπάνης, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς και η Αμαλία Νίνου. Τετάρτη και Σάββατο στις 18.15, Παρασκευή και Κυριακή στις 21.15.
«Εγιολφ» στο Βρυσάκι
Ο Σπύρος Διαμάντης σκηνοθετεί το έργο του Ερρίκου Ιψεν «Εγιολφ» σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ με τους Κορίνα Χρυσάιδου, Γιώργο Χαρατζά κ.ά. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00.
Ξανάρχεται ο… «Αναρχικός»
Την «Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» επαναφέρει στη σκηνή του Θεάτρου Αλέκος Αλεξανδράκης ο Σπύρος Παπαδόπουλος, σε δική του σκηνοθεσία.
«Εγκλημα στην γκαλερί…»
Ενα διαδραστικό αστυνομικό παιχνίδι προτείνει η ομάδα AbOvo σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σαρακατσάνη στο Thission Lofts, στο Γκάζι. Πρόκειται για το «Εγκλημα στην γκαλερί» που θα ξεκινήσει την Πέμπτη με τους Αγγελική Καρυστινού, Δανάη Ευθυμιάδη, Γιάννη Σαρακατσάνη κ.ά. Στις 21.15. Παραστάσεις από Πέμπτη ως Κυριακή.
«Ευτυχία» στο Χώρα
Η Νένα Μεντή επιστρέφει για τέταρτη χρονιά στην «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου». Η παράσταση με την υπογραφή του Πέτρου Ζούλια παίζεται στο θέατρο Χώρα κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 18.00.
«Του φεγγαριού η τράτα»
Το έργο του Τάκη Χρυσούλη «Του φεγγαριού η τράτα στων αστεριών τη στράτα» παρουσιάζεται στο θέατρο Πρόβα με τους Χαριτωμένη Γκουράσα, Γιάννη Χαντέλη, Νάντια Αντωνίου, Ελισάβετ Μπενίς. Κάθε Σάββατο στις 16.00.
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Τέχνες και βιομηχανία
«Οι τέχνες συναντούν τη βιομηχανία» είναι ο τίτλος του αφιερώματος που διοργανώνει η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων με αφορμή τα εγκαίνια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου. Από τις 27/1 ως τις 24/2.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Μινόρε… χρώματα στο Gazarte
Oι Μinor Project ή αλλιώς… ένα σχέδιο σε κλίμακα μινόρε, χρωματίζουν τις Κυριακές στο Gazarte με live κάθε μήνα. Στις 27 Ιανουαρίου, στις 24 Φεβρουαρίου και στις 31 Μαρτίου. Ωρα έναρξης: 22.00.
Ζουγανέλη στον Σταυρό
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη από το Σάββατο 2/2 και κάθε Σάββατο θα υποδέχεται τους φίλους της στον Σταυρό του Νότου plus. Στις αποσκευές της περιλαμβάνει τραγούδια από την αναμενόμενη δουλειά της «Μετακόμιση τώρα», κομμάτια από προηγούμενες δουλειές της, αλλά και απρόσμενες διασκευές.
Εncardia στο Εliart


Οι Εncardia εμφανίζονται κάθε Σάββατο στο Eliart χωρίς μικρόφωνα, χωρίς διακρίσεις και χωρίς περιορισμούς. Mε τραγούδια από την Κάτω Ιταλία. Προσέλευση: 22.30. Ωρα έναρξης: 23.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ