Μία ηλικιωμένη νεκρή και τουλάχιστον 25 τραυματίες, εκ των οποίων δυο σοβαρά, είναι ο απολογισμός της διπλής καραμπόλας, στην οποία ενεπλάκησαν 26 ΙΧ, νταλίκες και φορτηγά αυτοκίνητα, πολλά από τα οποία ανατράπηκαν, την Τρίτη το πρωί στην Εγνατία Οδό, στη θέση Κλειδί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρωτοφανές σε έκταση δυστύχημα ξεκίνησε όταν γύρω στις 8.30 το πρωί, στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ). Ο οδηγός προπορευόμενης νταλίκας σταμάτησε ξαφνικά το όχημα με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καραμπόλα τουλάχιστον 20 αυτοκινήτων.

Από τα αυτοκίνητα ανασύρθηκε μια γυναίκα νεκρή και άλλοι δύο σοβαρά τραυματίες, ενώ άλλα 21 άτομα, ανάμεσα τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν ελαφρά. Τα παιδιά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών εξήλθαν από το νοσοκομείο. Από τους τραυματίες οι 13 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Βέροιας και οι υπόλοιποι σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης σε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη πρώτη καραμπόλα, σημειώθηκε η δεύτερη στην οποία ενεπλάκησαν οκτώ οχήματα, από τα συντρίμμια των οποίων απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική και τους διασώστες του ΕΚΑΒ δυο ελαφρά τραυματίες.

Ανάμεσα στα οχήματα που ενεπλάκησαν ήταν ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε μια ετοιμόγεννη γυναίκα, η οποία κυοφορούσε δίδυμα, από την Πτολεμαΐδα στη Θεσσαλονίκη. Και οι τρεις είναι καλά στην υγεία τους, όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν.

Στη περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη η οποία, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Τροχαίας συνέβαλε στην πρόκληση της διπλής καραμπόλας ενώ η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από Βέροια προς Θεσσαλονίκη που είχε διακοπεί και διεξαγόταν μέσω Αλεξάνδρειας, από τις 14:30 διεξάγεται κανονικά.