Γενικεύονται οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού την Τρίτη για έκτη συνεχή μέρα δεν θα λειτουργήσει το Μετρό ενώ τα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας την Πέμπτη 11:00 με 17:00, οπότε και θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση των μελών του.

Τη Δευτέρα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, το μετρό έμεινε ακινητοποιημένο λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων, το οποίο και απειλεί με απεργίες διαρκείας.

Επίσης, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ κινήθηκαν από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο εργαζομένων των ΗΣΑΠ η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις κυμάνθηκε στο 90%.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ν.Σταθόπουλος, έκανε λόγο για μειοψηφίες που προχωρούν σε απεργίες στα μέσα μεταφοράς, τονίζοντας ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ χαμηλή.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να σταματήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Αντιδρώντας, οι εργαζόμενοι μιλούν για μεθοδεύσεις στο θέμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θαυμάστε ταχύτητα: Η αγωγή κατατέθηκε στις 10:50, η συζήτηση της ορίστηκε για τις 14:30, η επίδοσή της συντελέστηκε με επίδοση στις 11:20.

» Σεβόμαστε τα μέλη μας. Αρνούμαστε την τυπική συμμετοχή στη δίκη που άνοιξε η εργοδότρια. Πότε να βρούμε και να συνεννοηθούμε με τους δικηγόρους μας, πότε να ενημερωθούν, να γράψουν προτάσεις, να οργανώσουν στοιχειωδώς τον αντίλογο».