Μια καινοτόμο τεχνολογία που υπόσχεται να διευρύνει την εμπειρία του ηλεκτρονικού παιχνιδιού σε όλο το δωμάτιο δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της εικονικής πραγματικότητας ανέπτυξαν οι ειδικοί του εργαστηρίου της Microsoft.
To IllumiRoom, όπως ονομάζεται, προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να ξεφύγει από τα στεγανά μιας οθόνης και να «ξεδιπλώσει» τον διαδραστικό του χειρισμό σε όλες τις επιφάνειες του δωματίου στο οποίο βρίσκεται.
Παρά το γεγονός ότι ο αμερικανικός κολοσσός δεν έχει αποκαλύψει για την ώρα τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του νέου ψυχαγωγικού συστήματος, φαίνεται πως βασίζεται στην αρχική σάρωση του χώρου και στην επεξεργασία των δεδομένων για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου του δωματίου. Με τη βοήθεια προβολέων, το σύστημα, όπως φαίνεται, προβάλλει κινούμενες εικόνες στους τοίχους και στην επιφάνεια των επίπλων, εντάσσοντας έτσι όλο το περιβάλλον στο παιχνίδι.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το IllumiRoom «επεκτείνει τον χώρο που περιβάλλει τον τηλεοπτικό δέκτη μέσω προβαλλόμενων απεικονίσεων, ενισχύοντας τη μέχρι πρότινος παραδοσιακή εμπειρία ψυχαγωγίας».
Γιογιο hi-tech
Για τους γονείς που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου τα βλαστάρια τους να αρχίσουν να πηγαίνουν τουαλέτα, αλλά ως τώρα δεν έχουν δει άσπρη μέρα, η λύση θα μπορούσε να κρύβεται στο iPotty.

To hi-tech γιογιό δεν είναι όπως όλα τα άλλα, καθώς στο μπροστινό του μέρος διαθέτει ειδική θέση για iPad και άλλες ταμπλέτες προκειμένου η όλη διαδικασία να γίνεται παιχνιδάκι. Το iPotty παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λας Βέγκας, στις ΗΠΑ.

Σκοπός των επινοητών του ήταν να δημιουργήσουν ένα δέλεαρ ώστε οι μπόμπιρες να προτιμούν τη δοκιμασία του γιογιό από την ευκολία της πάνας. Μέχρι στιγμής, αναφέρουν, έχουν λάβει πολύ θετικά σχόλια από γονείς, οι οποίοι πιστεύουν ότι η προσθήκη ενός διασκεδαστικού γκάτζετ στην άβολη αυτή μεταβατική φάση θα μπορούσε να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό αντιπερισπασμό.

Το «ψυχαγωγικό» γιογιό που γίνεται… ανάγκη αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του την άνοιξη μέσω της διαδικτυακής υπεραγοράς Amazon.com προς περίπου 30 ευρώ.

Φόρεμα κατά του συνωστισμού
Για γυναίκα-«αράχνη» έχουμε ακούσει, αλλά για φόρεμα-«αράχνη» πρώτη φορά. Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα γιατί το συγκεκριμένο φόρεμα αποβλέπει περισσότερο στην απομάκρυνση των ενοχλητικών τύπων παρά στο ξελόγιασμά τους.

Το Spider Dress, όπως ονομάζεται το φόρεμα προστασίας της ολλανδής σχεδιάστριας Ανούκ Βίπρεχτ, διαθέτει μηχανισμούς «απώθησης» στο σημείο των ώμων που παραπέμπουν στα μακριά πόδια της αράχνης. Το «έξυπνο» φόρεμα με τη βοήθεια υπερευαίσθητων αισθητήρων αντιδρά σε ερεθίσματα που λαμβάνει από το περιβάλλον μαζεύοντας ή τεντώνοντας αντίστοιχα τους ρομποτικούς βραχίονες.
Σύμφωνα με τη δημιουργό, το τεχνολογικά προηγμένο ρούχο σχεδιάστηκε με σκοπό τη διαφύλαξη του προσωπικού χώρου. Το σίγουρο είναι ότι το Spider Dress θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός και μεταξύ άλλων υπάρχει κίνδυνος ληστείας, π.χ. στο μετρό.

Ρομποτικό εστιατόριο!
Ονομάζεται «Robot Restaurant», βρίσκεται στην πόλη Χαρμπίν στην Κίνα και απευθύνεται αποκλειστικά στους λάτρεις της τεχνολογίας καθώς εκεί εργάζονται ακούραστα περί τα 20 ανθρωποειδή.

Τα μικρόσωμα και χαριτωμένα ρομποτάκια αναλαμβάνουν τα πάντα: από την υποδοχή των πελατών με ένα καλωσόρισμα προς τους «γήινους» και το ευγενικό σερβίρισμα της παραγγελίας τους ως τη μαγειρική των ντάμπλινγκ και των νουντλς και τη διασκέδαση των θαμώνων.

Το εστιατόριο από το μέλλον άνοιξε τις πόρτες του πέρυσι τον Ιούνιο και από τότε πάει πολύ καλά. Παρά την τεράστια επένδυση για τη δημιουργία του, που αγγίζει τις 600.000 ευρώ – με το κόστος του κάθε ρομπότ να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ –, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου και μηχανικός Λιου Χάσενγκ δηλώνει υπερευχαριστημένος ως προς την ανταπόκριση του κόσμου.

«Τα ρομπότ μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί πέντε συνεχόμενες ώρες κάνοντας στη συνέχεια ένα δίωρο διάλειμμα για “φαγητό”, δηλαδή φόρτιση. Η διαχείρισή τους πραγματοποιείται από μια ομάδα που βρίσκεται στην ειδική αίθουσα ελέγχου»
υποστηρίζει ο ίδιος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ