Πέθανε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, σε ηλικία 60 ετών, μετά από μια μακρόχρονη και γενναία μάχη με τον καρκίνο ο Νίκος Αλιβιζάτος, ένας από τους διακριτικούς και βαθιά καταρτισμένους δημοσιογράφους και νομικούς.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και σπούδασε στην Ιταλία, Νομική στο Καμερίνο και Δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο.Εργάστηκε ως δικηγόρος και μέχρι ο τέλος της ζωής του, ήταν στέλεχος στην Νομική Υπηρεσία της Βουλής.

Παράλληλα διακρίθηκε και στην δημοσιογραφία, όπου κάλυψε τον τομέα της διεθνούς πολιτικής στην «Αυγή» και το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ στην «Μακεδονία». Τον χαρακτήριζε η,ουσιαστική και σε βάθος,γνώση των θεμάτων. Ήταν ένας θερμός, φιλικός και χωρίς ανταγωνισμούς άνθρωπος, με πλατιές γνώσεις και απέραντη σεμνότητα.

Μετέφρασε από τα Ιταλικά, τον κλασικό Πιραντέλο, τον νεότερο Νικολό Αμανίτι, τον σημαντικό πολιτικό στοχαστή Φεραγιόλι, και μια σειρά εξαιρετικών δοκιμιών για την αλήθεια και το ψέμα των απαγορευμένων ουσιών.

Κατά την διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στην Αντίσταση, μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Μετώπου (ΠΑΜ) και του παράνομου τότε ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ και διώχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση.

Η κηδεία του Νίκου Αλιβιζάτου θα γίνει, την Δευτέρα 21/1, στις 4μ.μ από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.