ΘΕΑΤΡΟ
«Θησέας και Αριάδνη» στο Badminton
Από 26/1
Τον μύθο του Θησέα και της Αριάδνης πραγματεύεται η παράσταση για παιδιά «Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο (26/1) στο Badminton. Κείμενο Στρατής Πασχάλης, σκηνοθεσία-χορογραφίες Σοφία Σπυράτου, μουσική Απόλλων Ρέτσος. Με τον Γιάννη Στάνκογλου και την Ηλέκτρα Νικολούζου. Κάθε Σάββατο στις 15.00 και κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.00.
ΕΚΘΕΣΗ
Τηνιακοί γλύπτες
Από 22/1 ως 12/2
Εκθεση μαρμαρογλυπτικής με έργα 13 καλλιτεχνών από την Τήνο διοργανώνεται στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 22/1 ως τις 12/2. Οι καλλιτέχνες, εκτός από τα έργα τους, θα φέρουν μαζί τους από το νησί υλικά αλλά και εργαλεία και κάθε Σαββατοκύριακο, στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο του Ιδρύματος, θα στήνουν εργαστήρια μαρμαρογλυπτικής αποκαλύπτοντας τα μυστικά της δουλειάς τους.

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Βόλοντος στο Μέγαρο

Ο διάσημος ρώσος πιανίστας Αρκάντι Βόλοντος δίνει ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ερμηνεύσει έργα Σούμπερτ, Μπραμς και Σούμαν, συνθετών με το έργο των οποίων διατηρεί ιδιαίτερη σχέση. Στις 22/1, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στις 20.30.
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο δήμιος του έρωτα»
Η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Μηνάς Χατζησάββας μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Ιρβιν Γιάλομ «Ο δήμιος του έρωτα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη –υπογράφει επιπλέον τη θεατρική διασκευή και τη μουσική. Παίζουν επίσης η Ελενα Γεροδήμου και ο Χρήστος Παπαδόπουλος. Πρεμιέρα τη Δευτέρα (21/1) στο Θέατρο τον Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στις 21.00. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00.
Μπρεχτ στη Στέγη
Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί τον «Καλό άνθρωπο του Σετσουάν» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τη Στεφανία Γουλιώτη να ερμηνεύει τον διπλό ρόλο της Σεν Τε και του Σούι Τα. Παίζουν: Δαβίδ Μαλτέζε, Ομηρος Πουλάκης, Νικόλας Παπαγιάννης κ.ά. Πρεμιέρα την Τετάρτη, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης στις 21.00. Παραστάσεις ως τις 10/2.
«Σουέλ» στο Τέχνης
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη «Σουέλ» είναι η παράσταση που σκηνοθετεί ο Χρήστος Παληγιαννόπουλος στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν της οδού Φρυνίχου. Τον ρόλο ερμηνεύει η Ελένη Καστάνη –μαζί της ο Ηλίας Αδάμ. Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15.
Αβδελιώδης επί έξι
Το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προτείνει έξι παραστάσεις του Δήμου Αβδελιώδη σε ένα συνολικό αφιέρωμα που θα ολοκληρωθεί στις 26/2. Περιλαμβάνει τα έργα «Μαράν Αθά», «Η νοσταλγός», «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον», «Ιχνευτές», «Πέρσες» και «Ταξιδεύοντας με τον Παναΐτ Ιστράτι». Πληροφορίες στο τηλ. 210 3418.550.
«Ευτυχισμένες μέρες»
Η Ελένη Δημοπούλου ερμηνεύει τη Γουίνι στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ που ανεβάζει η Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και σκηνοθεσία Δήμητρας Χουμέτη. Παραστάσεις στο θέατρο Ανετον, ως τις 27/1, από Τετάρτη ως Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 19.00.
Ο μονόλογος του «Μάκη»
Ο Δημήτρης Πιατάς σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη «Ο Μάκης», στην παράσταση που παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Εν Αθήναις (στις 21.00). Πρόκειται για έναν «διάλογο» του παππού με το χρυσόψαρό του. Στα βίντεο συμμετέχουν οι Ναταλία Δραγούμη, Μάκης Παπαδημητρίου, Βάσω Ιατροπούλου και Κατερίνα Παπαναστασάτου.
Ζούνη και Μυρμήγκια
Η Πέμυ Ζούνη σκηνοθετεί στο θέατρο Olvio (και παίζει μαζί με τον Κώστα Φιλίππογλου) το έργο του Θανάση Τριαρίδη «Historia de un amor ή τα Μυρμήγκια» με θέμα την αναζήτηση ενός έρωτα δίχως όρια. Παραστάσεις Πέμπτη στις 20.00, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 18.30.
Αφιερωμένη «Μαρούλα»
Το κωμειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά «Η τύχη της Μαρούλας» παρουσιάζεται απόψε (20/1) σε μια ειδική παράσταση αφιερωμένη στον Μηνά Χρηστίδη –ο οποίος το είχε σκηνοθετήσει το 1976 στο Θεσσαλικό Θέατρο, με την Αννα Βαγενά στον επώνυμο ρόλο. Στην τωρινή εκδοχή της Παιδικής-Νεανικής Σκηνής του θεάτρου Μεταξουργείο η Αννα Βαγενά σκηνοθετεί, με την ίδια μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Παίζουν: Αγγελική Γκαλμπένη, Νικόλας Βατικιώτης, Γιάννης Βλαχογιάννης, Λευτέρης Δημηρόπουλος κ.ά. Στις 12.00, όπως και κάθε Κυριακή.
«Κληρονομιά» στο Studio
Στο Studio Μαυρομιχάλη η ομάδα Νέος Λόγος ανεβάζει σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή την «Κληρονομιά» του Μαριβό σε μετάφραση Ανδρέα Στάικου. Παίζουν: Διονύσης Κλάδης, Στέλλα Κρούσκα, Φώτης Μακρής κ.ά. Πρεμιέρα την Παρασκευή στις 21.15. Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο (21/15).
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Εικαστικό εργαστήρι
Ενας νέος φανταστικός κόσμος ανοίγει τις πύλες του στο Φουαγέ του ισογείου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τις 25/1 ως τις 10/3. Τίτλος «Blobterre» και δημιουργός του η γαλλίδα σχεδιάστρια Ματαλί Κρασέ, η οποία παρουσίασε αυτή την πρωτότυπη εικαστική εγκατάσταση, που απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών, στο Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι. Το πρόγραμμα διαρκεί μιάμιση ώρα και η επίσκεψη στο εργαστήρι (είτε πρόκειται για μεμονωμένα παιδιά είτε για σχολεία) γίνεται μόνο σε γκρουπ των 30 ατόμων το πολύ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλ. 210 7282.333 για μεμονωμένους επισκέπτες και για σχολεία στα τηλ. 210 7282.348, 210 7282.363.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Γελαστοί στο Παλλάς
Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει για πρώτη φορά μαζί όλα τα λαϊκά τραγούδια του στις 20/1 στο Παλλάς. Τραγουδούν: Μανώλης Μητσιάς, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης. Ωρα έναρξης: 21.00.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ