Δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν ισοπαλία για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ισοπαλία μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το Σάββατο.

Ισοπαλία μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται το Σάββατο.

Στη δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών η εκτίμηση εκλογικής επιρροής φέρνει τα δύο κόμματα ισόπαλα στο 29,5%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ περνάει μπροστά με 31,6% έναντι 27,2% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, η απάντηση κανένας συγκεντρώνει 45%, ο Αντώνης Σαμαράς 21,2% και ο Αλέξης Τσίπρας 11,6%. Τρίτος έρχεται ο Πάνος Καμμένος με 5,2%, τέταρτος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 4,3% και πέμπτος ο Φώτης Κουβέλης με 3,6%.

Στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την οικονομική κρίση, την απάντηση «κανένα» επιλέγει το 59,6% των ερωτηθέντων, τη ΝΔ το 16,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ το 8,9%.

Στη δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις για της εφημερίδα Επενδυτής στην πρόθεση ψήφου η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι 0,1%, στο 18,8%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης (46%), ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς (44%) και ο Αλέξης Τσίπρας (36%) και έπονται οι Πάνος Καμμένος (33%), Αλέκα Παπαρήγα (26%), Ευάγγελος Βενιζέλος (25%) και Νίκος Μιχαλολιάκος (18%).

Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή

Και στις δύο δημοσκοπήσεις τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Στη δημοσκόπηση της VPRC έκτο κόμμα είναι το ΚΚΕ και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ σε αυτή την της Μέτρον Ανάλυσις η Δημοκρατική Αριστερά προηγείται του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk