Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του συλλόγου των εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Π. Θωμόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την πλευρά των εργαζομένων, το ΤΧΣ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης μίας λύσης προκειμένου να μην γίνουν απολύσεις.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται άλλοι τρόποι μείωσης των λειτουργικών δαπανών, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο υλοποίησης ελκυστικών προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου.

Πάντως, η απόφαση διάσπασης της τράπεζας σε «καλή» και «κακή» έχει ήδη ληφθεί.

Περίπου 1.500 εργαζόμενοι της τράπεζας βρέθηκαν νωρίτερα το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΤΧΣ, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο το ΤΤ να διασπαστεί σε «καλό» και «κακό» και να υπάρξουν απολύσεις.
Ο σύλλογος των εργαζομένων υπέβαλε αίτημα για συνάντηση με τον κ. Θωμόπουλο, το οποίο έγινε αποδεικτό.
Στη συνέχεια η πορεία των εργαζομένων κατευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
Στην ανακοίνωσή του της περασμένης Παρασκευής ο Σύλλογός τους ανέφερε τα εξής:

«Οπως προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις διοικήσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και της Τράπεζας της Ελλάδος το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παύει να υπάρχει με τη σημερινή του μορφή, διασπάται σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και το υγιές κομμάτι της περνάει στον αποκλειστικό έλεγχο του ΤΧΣ – σαν να λέμε της τρόικας – έως ότου ξεπουληθεί σε κάποιον «μεγάλο παίκτη»».

Ταυτόχρονα, λύονται οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, οι οποίοι οδηγούνται είτε στην ανεργία, είτε στην οικονομική εξαθλίωση, ενώ οι 72.000 μικρομέτοχοι του ΤΤ, τιμωρούνται αδυσώπητα, με τον εκμηδενισμό των μετοχών τους.

Δηλαδή, η Κυβέρνηση επιφυλάσσει για την ιστορική τράπεζα των 113 χρόνων ζωής, τύχη ανάλογη με της PROTON BANK, του προφυλακισμένου κ. Λαυρεντιάδη και για τους εργαζομένους της, ακόμη χειρότερη.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι «τελειώνουν» την Τράπεζα της Λαϊκής Αποταμίευσης, εξυπηρετώντας τα σχέδια του ελληνικού τραπεζικού κατεστημένου και των ξένων δανειστών.

Η εξέλιξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Πού πήγαν άραγε οι τελευταίες βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι «το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί και πρέπει να συγχωνευτεί (χωρίς να διασπαστεί) με την Attica Bank και να αποτελέσουν την αρχή της δημιουργίας του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος»;

Ολοι βάζουν την υπογραφή τους για τον θάνατο της τράπεζας, που όπως αποδείχθηκε και από την BLACK ROCK, ήταν σε πολύ καλύτερη θέση από τις λεγόμενες συστημικές. Οι θλιβεροί υπεύθυνοι της τρικομματικής Κυβέρνησης και των τραπεζιτών έχουν ονοματεπώνυμα. Ομως, ας μην γελιούνται. Για το έγκλημα θα υπάρξει τιμωρία ποινική και πολιτική.

Οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δεν υποχωρούν, δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν τον έντιμο αγώνα τους, μέχρι τη δικαίωσή τους».