ΝΑΤΡΟΠΗ

MEGA, 23.50

Το χρονικό και τα πρόσωπα, οι διαδρομές της λίστας, οι ευθύνες και οι επιπτώσεις. Ποιος ήξερε; Τι ήξερε; Ποιοι έκρυψαν την αλήθεια; Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο αρθρογράφος της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» Παντελής Καψής και η δημοσιογράφος-δικαστική ρεπόρτερ της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» Γιάννα Παπαδάκου. Συνέντευξη με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Παρεμβαίνουν: ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος.

ΤΑΙΝΙΕΣ

Στη σκιά των κατασκόπων (The Bourne supremacy)

STAR, 22.00

Η συνέχεια της ταινίας «Χωρίς ταυτότητα» επαναφέρει στο προσκήνιο τον αμερικανό μυστικό πράκτορα Τζέισον Μπορν (Ματ Ντέιμον) μια αδίστακτη μηχανή θανάτου χωρίς μνήμη. Την σκηνοθέτησε ο Πολ Γκρίνγκρας που γύρισε και την τρίτη ταινία της ίδιας «σειράς», το «Τελεσίγραφο του Μπορν». (ΗΠΑ, 2004, 121’)

Ο πατέρας των παιδιών μου (Le pere de mes enfants)

ΕΤ1, 22.45

Με τη μελέτη της ζωής μιας σύγχρονης οικογένειας Γάλλων, πυρήνας της οποίας είναι ο πατέρας (Λουί Ντο ντε Λανκεσένγκ), ασχολείται στη δεύτερη σκηνοθετική της απόπειρα στη μεγάλου μήκους ταινία η Μία Χάνσεν Λοβ. Κινηματογραφικός παραγωγός με χιλιάδες υποχρεώσεις, αλλά και όραμα. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ήρωας κρύβει τα πραγματικά του συναισθήματα. Μέχρι τη στιγμή της ακραίας έκρηξης βέβαια, κάπου στο μέσον της ταινίας, η συνέπεια της οποίας είναι ένα δεύτερο μέρος εντελώς διαφορετικό σε ύφος από το πρώτο. Κατά κάποιο τρόπο αυτή η ταινία βαδίζει στα ίχνη που χάραξε ο «Ελεύθερος ωραρίου» του Λοράν Καντέ, στην οποία ο κεντρικός ήρωας έκρυβε από την οικογένειά του το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά. Συμπρωταγωνιστεί η Κιάρα Κασέλι. (Γαλλία, 2009, 110’)

Τουρνέ στο Παρίσι (Tourne)

NΕΤ, 01.00

Με αρχική πηγή έμπνευσης ήταν ένα σύντομο διήγημα της Κολέτ, ο γάλλος ηθοποιός και σκηνοθέτης Ματιέ Αμαλρίκ («Το σκάφανδρο και η πεταλούδα»), κάνει μια απόπειρα ανίχνευσης του κόσμου των καμπαρέ και των νάιτ κλαμπ αφορμής δοθείσης μιας περιοδείας καλλιτέχνιδων του «new burlesque» με προορισμό το Παρίσι. (Γαλλία, 2010, 111’)