Την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα πρόσφατα γεγονότα στη Βίλα Αμαλία και την έντονη πολιτική αντιπαράθεση, σχολίασε το πρωί της Παρασκευής η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

«Επειδή η πολιτική του δεν είναι εναλλακτική, προσπαθεί να ψαρέψει τυφλά ακροατήριο…και από αυτή την άποψη μπορεί να υιοθετεί από τις πιο συντηρητικές απόψεις μέχρι τις πολύ δήθεν επαναστατικές», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε ακόμη ότι «η γραμμή δράσης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε μια δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση και όχι σε συσπείρωση δυνάμεων πάνω σε μια ριζικά διαφορετική πολιτική».

«Θέλει να γίνει σοσιαλδημοκρατία στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και ταυτόχρονα να διατηρήσει μια αριστεροκομμουνιστική χροιά ούτως ώστε να διευρύνει το ακροατήριό του…Όλα αυτά οδηγούν στη νόθευση του ριζοσπαστισμού», πρόσθεσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Λίστα Λαγκάρντ

Πιο κοντά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στην διαλεύκανση της υπόθεσης της Λίστας Λαγκάρντ, φέρεται να είναι το ΚΚΕ, ενώ η γ.γ του κόμματος τόνισε πως «το πιο σωστό είναι να μπουν τέσσερις κάλπες», μία για κάθε πρόσωπο για το οποίο προτείνεται διερεύνηση τυχόν ευθυνών.

Για την ανυπαρξία του «τέλειου εγκλήματος» έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα της θα ψηφίσει υπέρ της διερεύνησης ποινικών ευθυνών για τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ευ. Βενιζέλο, αλλά και την επέκταση της έρευνας για κάθε άλλο εμπλεκόμενο, συμπεριλαμβανομένων των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου.