Μολονότι αγχώθηκε στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Πλατανιά με 2-1 στο ντεμπούτο του ισπανού προπονητή κ. Φάμπρι και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πράσινοι επικράτησαν χάρη στα τέρματα των Σο στο 16′ και Τοτσέ στο 65′, ενώ για τους Κρητικούς μείωσε με πέναλτι ο Ναζλίδης στο 82′. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 23 Ιανουαρίου στα Περιβόλια.

Ο ΠΑΟ στο α’ ημίχρονο είχε τρεις καλές ευκαιρίες, ενώ κατάφερε να ανοίξει νωρίς το σκορ με κεφαλιά του Σο στο 16′ μετά το κόρνερ του Σεϊταρίδη. Στο 38′ ο Σεϊταρίδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, όπως φάνηκε από το τηλεοπτικό ριπλέι, ωστόσο, ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ στη γραμμή, ενώ πριν κλείσει το πρώτο μέρος ο Τοτσέ σούταρε σε άδεια εστία αλλά η μπάλα βρήκε πάνω στον πεσμένο Σο. Οι Πράσινοι έχασαν νέα κλασική ευκαιρία στο 43′ με τον Σισοκό να μην παίζει ομαδικά και να προσπαθεί να τελειώσει μόνος του την φάση, ενώ δίπλα του ήταν δύο συμπαίκτες του.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Καρνέζη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ την κεφαλιά του Μαραγκουδάκη. Από ένα ατομικό λάθος παίκτη του Πλατανιά προήλθε το 2-0 για το Τριφύλλι. Ο Ντόε στο 65′ έκανε λάθος εκτίμηση στη βαθιά μπαλιά που επιχείρησε ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Τοτσέ που ακολούθησε τη φάση με σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λαζαρίδη. Από εκεί και πέρα οι Πράσινοι άρχισαν να… φλυαρούν και ο Πλατανιάς που στο δεύτερο μέρος δεν είχε «καθαρή» ευκαιρία, κέρδισε πέναλτι στο 82′ μετά την ανατροπή του Πίντο στο Ναζλίδη. Ο «παθών» εκτέλεσε και μείωσε σε 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πλατανιάς έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει…

Εν τω μεταξύ, μετά τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ και ο Σεμπάστιαν Λέτο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για τους Πράσινους καθώς βρέθηκε η «χρυσή» τομή για τη λύση του συμβολαίου του. Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει και ο Λουκάς Βύντρα, ενώ στο εξωτερικό αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σισοκό, Πίντο – Μαραγκουδάκης, Ντόε, Ναζλίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι Γκονσάλες): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Σο, Βιτόλο, Μπαρμπαρούσης (56΄ Κουΐνσι), Σισοκό, Μαυρίας, Τοτσέ (80΄ Φορναρόλι).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Άγγελος Αναστασιάδης): Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης (69΄ Τζανής), Ναζλίδης, Μαραγκουδάκης, Αγκιλέρα (26΄ Γκονζάλες), Κάλαϊτζιτς, Μιρτσέτα, Ντόε, Τετέ

* Πριν τη σέντρα του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του επί σειρά ετών παράγοντα του Ερασιτέχνη ΠΑΟ Δημήτρη Μούρτου.