Σε εκτεταμένες έρευνες σε κατοικίες στο Παλαιό Φάληρο και στην Κόρινθο προχωρά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά την σύλληψη ενός 29χρονου αντιεξουσιαστή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το μεσημέρι της Πέμπτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Η σύλληψη του 29χρονου, ο οποίος δηλώνει φοιτητής, έγινε με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε προ δύο ημερών από την Εισαγγελία Εφετών, αφού αποτύπωμα του αντιεξουσιαστή είχε βρεθεί στην «γιάφκα» της οργάνωσης στην οδό Ελλησπόντου στον Βόλο, η οποία είχε εντοπισθεί πριν από περίπου δύο χρόνια.

Ο 29χρονος είχε προσαχθεί στην Αστυνομία το 2005 ύστερα από επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «η αναφερόμενη εμπλοκή του 29χρονου στους «Πυρήνες» προέκυψε ξαφνικά, μετά τις συνεχιζόμενες, εξετάσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια περίπου 5000 πειστηρίων από το διαμέρισμα που διατηρούσε η οργάνωση στην Νέα Ιωνία Βόλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα άλλα αναμένεται να ερευνηθεί και η τυχόν εμπλοκή του 29χρονου στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο, το περασμένο καλοκαίρι, για την οποία ήδη έχει συλληφθεί ένας κατηγορούμενος για εμπλοκή στην ίδια ένοπλη οργάνωση.

Σημειώνεται ότι πριν μερικούς μήνες είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για άλλους δύο αντιεξουσιαστές ως υπόπτους συμμετοχής στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία στις δύο κατοικίες του ιδίου και συγγενούς του που ερεύνησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν έχουν εντοπισθεί όπλα ή εκρηκτικά.