Από τη Μόσχα στη Ζυρίχη και από εκεί στο Μαυροβούνιο. Τα ταξίδια του Ζεράρ Ντεπαρντιέ τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν τέλος. Κι όμως, ο διάσημος ηθοποιός δεν βρήκε χρόνο να παραστεί στο δικαστήριο στο Παρίσι, όπου αντιμετώπιζε την κατηγορία για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Αντ’ αυτού βρέθηκε στο Μαυροβούνιο για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του σε επόμενη ταινία. Και όχι οποιονδήποτε ρόλο, αλλά εκείνον του Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο δικηγόρος του, Ερίκ Ντε Κομόντ δήλωσε ότι «παρόλο που ήθελε να είναι εδώ και να συναντήσει τους δικαστές και σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να αποφύγει την Δικαιοσύνη, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν θα μπορούσε να είναι παρών».

Πρόσθεσε ότι ο ηθοποιός βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, για να συναντήσει τους παραγωγούς μιας ταινίας που ετοιμάζει, με θέμα τη ζωή του Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ δεν ήταν υποχρεωμένος να παραστεί στο δικαστήριο. Ωστόσο, εάν ήταν παρών και παραδεχόταν την ενοχή του, τότε η ποινή του θα περιοριζόταν σε ένα απλό πρόστιμο και σε βαθμούς ποινής στο δίπλωμα οδήγησης.

Ωστόσο, επειδή αυτή είναι η δεύτερη αναβολή και δεδομένης της απουσίας του Ντεπαρντιέ, η υπόθεση τώρα παραπέμπεται σε ποινικό δικαστήριο, όπου οι δικαστές ενδέχεται να μην είναι και τόσο ελαστικοί.

Θεωρητικά ο ηθοποιός αντιμετωπίζει μέχρι και δύο χρόνια φυλάκισης.

Ο ηθοποιός κατηγορείται ότι στις 29 Νοεμβρίου έχασε τον έλεγχο του σκούτερ του στο Παρίσι και τράκαρε, υπό την επήρεια αλκοόλ. Στο αίμα του βρέθηκε ποσοστό αλκοόλ τρεις φορές πάνω από το όριο.

Την παραμονή της εμφάνισής του στο δικαστήριο, ο Ντεπαρντιέ βρισκόταν στην Ελβετία για την ετήσια τελετή απονομής των βραβείων ποδοσφαίρου Ballon D’Or.

Τον περασμένο μήνα, ο Γάλλος ηθοποιός ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Βέλγιο προκειμένου να αποφύγει τη βαριά φορολογία της Γαλλίας στους πλούσιους.

Μετά από αίτημα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε Ρώσος πολίτης και διαθέτει πλέον ρωσικό διαβατήριο, ενώ διατηρεί και τη γαλλική υπηκοότητα.