Στη σειρά των εκδηλώσεων «Η ιστορία των εκδοτών» παρουσιάζεται την Δευτέρα , 7 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός ο εκδότης Σταύρος Πετσόπουλος, των εκδόσεων ΑΓΡΑ και συνομιλεί με τονΓιάννη Ν. Μπασκόζο, επιμελητή του κύκλου εκδηλώσεων . Παρεμβαίνουν συγγραφείς και φίλοι των εκδόσεωνΆγρα.

Οι εκδόσειςΆγραμε μια 35χρονη περίπου παρουσία στον εκδοτικό χώρο και με πάνω από 1000 τίτλους στον κατάλογό τους αγαπήθηκαν από το αναγνωστικό κοινό χάρις στο ιδιαίτερο ύφος, την αισθητική τους και τους συγγραφείς τους.

Οι εκδότες υπήρξαν για χρόνια οι διακινητές ιδεών και αποτέλεσαν στις καλύτερες και στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας πηγή αισιοδοξίας και ανανεωτικού προβληματισμού.

Μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γραφτεί για την ιστορία των εκδοτών και την προσφορά τους στον τόπο. Φιλοδοξία αυτής της σειράς των εκδηλώσεων είναι να δοθεί η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι περισσότεροι των εκδοτικών οίκων στη χώρα , αυτοί που με την εκδοτική τους δραστηριότητα συνέβαλαν και συμβάλλουν στην πολιτιστική ιστορία του τόπου.

Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί οι εκδόσεις Ίκαρος, οι εκδόσεις Καστανιώτη και έπονται τον Φεβρουάριο οι εκδόσεις Ψυχογιός.