Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου η Ρεάλ Μαδρίτης κινείται σε πλήρη αντιστοιχία με την υπόθεση ανανέωσης του συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο! Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αρνητική πρόθεση του πορτογάλου σταρ να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Βασίλισσα και μετά το 2015, άρχισε η αγωνιστική πτώση των πρωταθλητών Ισπανίας.

Πλέον η υπόθεση έχει φτάσει στο σημείο όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει απαιτήσει το 100% των εμπορικών δικαιωμάτων του (παραδοσιακά η Ρεάλ κρατάει το 50% των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών της), η Ρεάλ Μαδρίτης του έχει προσφέρει συμβόλαιο 15 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει!
Δεδομένου ότι το 2013 είναι χρονιά προεδρικών εκλογών στη Ρεάλ, είναι βέβαιο ότι ο κ. Φλορεντίνο Πέρεθ θα επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που δημιουργείται. Ετσι σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αναμένεται να παίξει πιθανή πώληση του Κακά. Ο βραζιλιάνος σταρ αφενός μπορεί να φέρει κάποια χρήματα στα ταμεία του συλλόγου, αφετέρου η πώλησή του θα «ελαφρύνει» και τον προϋπολογισμό και θα μπορέσουν να δοθούν κάποια επιπλέον χρήματα στα παζάρια με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Στην πρωτοπόρο της Πριμέρα Ντιβισιόν Μπαρτσελόνα κεντρικό πρόσωπο στο μεταγραφικό παζάρι είναι ο Νταβίντ Βίγια. Από τη μία πλευρά υπάρχουν αρκετές ομάδες έτοιμες να καταθέσουν προτάσεις να τον αποκτήσουν, όπως είναι η Αρσεναλ, η Λίβερπουλ κι η Γιουβέντους. Από την άλλη πλευρά όμως, ο τεχνικός των Μπλαουγκράνα κ. Τίτο Βιλανόβα γνωρίζει ότι ο Βίγια μολονότι δεν έχει βρει ακόμη τον καλό εαυτό του μετά την εγχείρησή του, παραμένει μια αξιόπιστη λύση για το δύσκολο και καθοριστικό δεύτερο μισό της περιόδου.
Η Μπαρτσελόνα για τις τρεις θέσεις της επίθεσης έχει τους Λιονέλ Μέσι, Αλέξις Σάντσες, Πέδρο και Τέγιο και είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε τραυματισμός μπορεί να περιορίσει στο ελάχιστο τις εναλλακτικές του κ. Βιλανόβα. Αυτό που ενδέχεται να χαλάσει τα πλάνα των Μπλαουγκράνα θα είναι μια πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί ο ίδιος ο Βίγια και θα πιέσει τη Μπαρτσελόνα να την αποδεχτεί.
Επιπλέον οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα εξετάζουν πολύ σοβαρά και το γεγονός ότι το προσεχές καλοκαίρι θα απομένει μόνο ένας χρόνος συμβολαίου (λήγει το 2014) για τον 31χρονο επιθετικό, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα ρίξει κατά πολύ την τιμή πώλησής του…