Την εμπιστοσύνη στο μέλλον, παρά τις διαφαινόμενες «σοβαρές δυσκολίες», εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. «Δεν αγνοώ διόλου τις ανησυχίες σας, είναι δικαιολογημένες, ούτε προτίθεμαι να αποκρύψω τις σοβαρές δυσκολίες που μας περιμένουν», δήλωσε.

Παρά «μια ιστορική κρίση, την ανεργία που αυξάνεται αμείλικτα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια και ένα χρέος ρεκόρ», ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε «εμπιστοσύνη στο μέλλον μας» υπογραμμίζοντας ότι «η Ευρωζώνη διασώθηκε» -ένα αποτέλεσμα που «έδειχνε πριν ακόμη από έξι μήνες ανεπίτευκτο».

Με αφορμή την περιπέτεια της ρύθμισης για τη φορολόγηση των πολύ υψηλών εισοδημάτων με 75%, η οποία απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας, ο Ολάντ επέμεινε στη «φορολογική δικαιοσύνη» τονίζοντας ότι «πάντα θα ζητούνται περισσότερα από αυτούς που έχουν τα περισσότερα».

Η υψηλή φορολόγηση «στα πλέον ανώτερα εισοδήματα» θα αναμορφωθεί «χωρίς να αλλάξει ο στόχος της» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και έθεσε τις εξής προτεραιότητες για το 2013: «Όλα για την απασχόληση, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη. Η πορεία δεν θα αλλάξει, κόντρα στους ισχυρούς ανέμους και τις παλίρροιες», είπε.