Συνελήφθη ο επιχειρηματίας κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ύστερα από εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια Αθηνών.

Ο κ. Λαυρεντιάδης συνελήφθη ως ύποπτος φυγής, καθώς – σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές – η οικονομική επιφάνεια του ενισχύει τις πιθανότητες φυγής του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαυρεντιάδης, θα επικαλεστεί τα χρόνια προβλήματα της υγείας του, αλλά ταυτόχρονα θα επιδιώξει να απολογηθεί το συντομότερο.

Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή και τον εισαγγελέα για να απολογηθεί.

Η σύλληψή του αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ βασίζεται στο κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο έχει συντελεστεί υπεξαίρεση από την τράπεζα PROTON, ποσού 701 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι 4 κακουργηματικές διώξεις – υπεξαίρεσης, απάτης, ξεπλύματος και εγκληματικής οργάνωσης – είχαν ασκηθεί από τον Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση, με εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν δεκάδες λογαριασμοί, πολύ μεγάλο χρηματικό ποσόν σε μετρητά και αμύθητης αξίας κοσμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαβρεντιάδης μετά τη σύλληψή του αιστάνθηκε άσκημα και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Χθες, Τετάρτη, το Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) είχε διατάξει τη συντηρητική κατάσχεση κάθε στοιχείου κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 29 προσώπων, κατηγορουμένων για σειρά αδικημάτων που οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της τράπεζας.

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε με την απόφαση του τους μετόχους της τράπεζας PROTON που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε και οδήγησε την τράπεζα αρχικά σε επιτροπεία και στη συνέχεια στην «αγκαλιά» του Ταμείου Χρηματοσπιτωτικής Σταθερότητας.

Στην συνέχεια με τη διάσπαση της τράπεζες σε «καλή» και «κακή» οι μέτοχοι της τράπεζας εν μια νυκτί απώλεσαν τις περιουσία τους.

Η κατάσχεση αφορά κάθε περιουσιακό τους στοιχείο είτε αυτό βρίσκεται εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων.

Η δικηγόρος Ζωή Αποστολοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τους μετόχους, επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της υπόθεσης.