Τι αλλάζει στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας

«Από την 1η Ιανουαρίου 2013 για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι προυποθέσεις του ν.3863/2010 ως πρός τα όρια ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης όπως διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015»

«Από την 1η Ιανουαρίου 2013 για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι προυποθέσεις του ν.3863/2010 ως πρός τα όρια ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης όπως διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015».
Αυτό ορίζει ρητά η νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση τις επόμενες ημέρες.
Επί της ουσίας έρχονται δύο χρόνια ενωρίτερα οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για τη συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων.
Εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως το τέλος του έτους.
Συγκεκριμένα η ίδια ρύθμιση προβλέπει ότι «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, λόγω συμπλήρωσης των προυποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».
Επίσης ορίζει ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δυό έτη εξαιρούνται ρητά οι μητέρες που έχουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν.

Διαβάστε όλες τις τελικές ρυθμίσεις στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk