Υπό περιφρούρηση οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη εν όψει των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς και στον βυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή, κατά την προσέλευση της πολιτικής ηγεσίας και των άλλων επισήμων στην δοξολογία ανήμερα της εορτής του πολιούχου της

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στην Θεσσαλονίκη εν όψει των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου το Σάββατο και την Κυριακή, καθώς και στον βυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου, την Παρασκευή, κατά την προσέλευση της πολιτικής ηγεσίας και των άλλων επισήμων στην δοξολογία ανήμερα της εορτής του πολιούχου της.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου

Οι αρχές ελπίζουν να αποτρέψουν την επανάληψη σκηνών, όπως εκείνες που εκτυλίχθηκαν πέρυσι, όταν τελικά ακυρώθηκε η παρέλαση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε οργισμένος και ταυτόχρονα θλιμμένος με όσα συνέβαιναν.
Αυστηρά θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν την Κυριακή και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, στους δρόμους, όπου θα γίνονται οι μαθητικές παρελάσεις.
Ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθεί το σχέδιο που εφάρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και έτσι θεατές θα υπάρχουν μόνον δυτικά από την εξέδρα των επισήμων και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από αυτήν.
Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, για πρώτη φορά θα απαγορευτεί και η είσοδος πιστών στον Άγιο Δημήτριο μετά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη δοξολογία την Παρασκευή.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι από την Παρασκευή – οπότε θα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη πολιτικοί και άλλοι επίσημοι λόγω του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Δημητρίου – μέχρι και την Κυριακή θα βρίσκονται επί ποδός περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, καθώς οι δυνάμεις της Θεσσαλονίκης ενισχύθηκαν με διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχουν φτάσει τόσο από την Αθήνα, όσο και από γειτονικούς νομούς.
Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, στα σημεία αποκλεισμού θα τοποθετηθούν κάγκελα, ενώ θα βρίσκονται εκεί και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα θα εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών ατόμων που κρίνονται ύποπτα. Ακόμη θα διατεθεί ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται και σκάφη του Λιμενικού.
Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν τόσο στην μαθητική παρέλαση του Σαββάτου, όσο και στην στρατιωτική της Κυριακής, η οποία επιπλέον θα είναι μικρότερη σε σχέση με το παρελθόν και φυσικά χωρίς μηχανοκίνητα τμήματα, τα οποία έχουν σταματήσει να παρελαύνουν ήδη από τα προηγούμενα χρόνια.
Στην Αθήνα
Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας την Κυριακή, ενώ η προσέγγιση στην εξέδρα των επισήμων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις.
Επίσης θα γίνουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους Δήμους του Λεκανοπεδίου που περιλαμβάνουν σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους δρόμους που θα γίνουν παρελάσεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίσει από τις 10.00, ενώ από τις 6.00 το πρωί θα απαγορεύεται σε αυτούς τους δρόμους η στάση και η στάθμευση οχημάτων.
Ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά από τις 07.00 στην λεωφόρο Αμαλίας, στη οδό Πανεπιστημίου και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα από την οδό Σέκερη έως την οδό Πανεπιστημίου.
Ακόμη λόγω της δοξολογίας από τις 06.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Σκουφά, στην οδό Λυβαβηττού, στην οδό Σόλωνος στο τμήμα μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα και Δημοκρίτου στο τμήμα μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.
Στον Πειραιά
Στο Δήμο Πειραιά η Τροχαία θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις από τις 09.00 στις οδούς: 34ου Συντάγματος Πεζικού στο τμήμα μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ.Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ.Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας και Β.Γεωργίου στο τμήμα μεταξύ των οδών Εθν.Αντιστάσεως και Γρηγ.Λαμπράκη.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk