Ο Κ. Σημίτης επίσημος ομιλητής στο συνέδριο του Οσναμπρουκ

Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο ιστορικό Δημαρχείο στο Οσναμπρουκ της Γερμανίας είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο και του Οσναμπρουκ στην επέτειο της υπογραφής της Ειρήνης της Βεστφαλίας, που υπογράφηκε στη συγκεκριμένη πόλη τον Οκτώβριο του 1648, και έχει τον γενικό τίτλο «Ειρηνευτικές Συνομιλίες του Οσναμπρουκ».

Επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ιστορικό Δημαρχείο στο Οσναμπρουκ της Γερμανίας είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Η εκδήλωση οργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο και του Οσναμπρουκ στην επέτειο της υπογραφής της Ειρήνης της Βεστφαλίας, που υπογράφηκε στη συγκεκριμένη πόλη τον Οκτώβριο του 1648, και έχει τον γενικό τίτλο «Ειρηνευτικές Συνομιλίες του Οσναμπρουκ». Στη σειρά αυτών των διαλέξεων έχουν μιλήσει παλιότερα ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Φρ. Βρανίτσκι, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χ. Πέτερινγκ, ο σημερινός υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε και άλλοι.

Η ομιλία του Κ. Σημίτη θα έχει τον τίτλο «Είμαστε όλοι ισότιμοι εταίροι στην ΕΕ» και θα επικεντρωθεί στην αποφασιστική καμπή που διέρχεται το τελευταίο διάστημα η ΕΕ και η ευρωζώνη, στην κρίση και στα προβλήματα ανάπτυξης που προκύπτουν από τις οικονομικές, τεχνολογικές και άλλες διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Βορρά και Νότου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Θα αναφερθεί επίσης στην ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών και στην προοδευτική διακυβέρνηση, ως τη μόνη που μπορεί να οδηγήσει στις επιθυμητές, από κοινωνική και πολιτική άποψη, λύσεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk