Χοιροστάσιο

Εντελώς σάπιο το σύστημα. Οχι μόνο το πολιτικό αλλά και μεγάλο μέρος όλων των θεσμικών

Χοιροστάσιο | tovima.gr

Εντελώς σάπιο το σύστημα. Όχι μόνο το πολιτικό αλλά και μεγάλο μέρος όλων των θεσμικών «μηχανισμών». Ολοι μαζί. Με τις σκηνοθετημένες καθυστερήσεις τους. Με τις επιτροπές τους που δήθεν ερευνούν την διαπλοκή, το μαύρο πολιτικό χρήμα και την λαμογιά. Με τις επιθετικές κραυγές του ότι τάχα μου είναι αθώοι και θύματα μιας συνωμοσίας που επιδιώκει να καταστρέψει το πολιτικό σύστημα. Με τις επικλήσεις τους στην τυπική διαδικασία. Ολοι μαζί κολυμπάνε στον ίδιο πολτό και σπρώχνουν την χώρα και την κοινωνία να πορευτεί στους υπονόμους και τη δυσοσμία.

Παράδειγμα; Περίπου έξι μήνες χρειάστηκαν για να μεταφερθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στην ΣΔΟΕ η δισκέτα με τα χιλιάδες ονόματα κοπανατζήδων που έστειλαν τα λεφτά τους σε ξένες τράπεζες. Περίπου δύο χρόνια σουλατσάριζε στα γραφεία η καταγγελία για την εμπλοκή των τριών πολιτικών της ΝΔ στο μαύρο χρήμα. Παράδειγμα; Με την εξαίρεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ουδείς άλλος κατέληξε στην φυλακή και ουδείς αποκαλύφθηκε ως απατεώνας και μεγαλοκλέφτης.

Τώρα που εκατομμύρια συμπολιτών μας στενάζουν από αφαγία και χρεοκοπία. Τώρα που η ανθρωπιστική τραγωδία λαμβάνει διαστάσεις τριτοκοσμικής κοινωνίας. Τώρα που η χώρα διαπομπεύεται από τους δανειστές της. Τώρα που οι πολίτες είναι βέβαιοι ότι όλοι σχεδόν οι πολιτικοί είναι κλέφτες και απατεώνες. Τώρα που η συλλογική υπόληψη του πολιτικού προσωπικού μοιάζει να ταυτίζεται με εκείνη της Κόζα Νόστρα και της Μαφίας. Τώρα που αθώοι και επίορκοι μαζί λικνίζονται στην ίδια μελωδία της πτώσης και της παρακμής.

Περίπου άκρα του τάφου σιωπή. Πάρτε το παράδειγμα της καθυστέρησης δύο ετών από την καταγγελία εναντίον των τριών πολιτικών της ΝΔ. Ποιος ο υπεύθυνος; Ο αρμόδιος ανακριτής; Να τον βγάλουν στην σέντρα και να παραιτηθεί. Κάποιο μεγαλοστέλεχος του ΣΔΟΕ; Να απολυθεί. Τίποτα δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει. Επομένως το πρώτο πράγμα που πιστεύει κάθε υποζύγιο αυτής της ντροπής, είναι πως η τριάδα Δικαιοσύνη-Εφορία-Βουλή, έσπρωξαν την καταγγελία κάτω από το χαλί. Αρα ένοχοι όλοι μαζί. Αρα το σύστημα συνολικά είναι διάτρητο από τα νύχια μέχρι την κορυφή.

Αρα αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα με την ένοχη συμπεριφορά του τροφοδοτεί με επιχειρήματα κάθε εκδήλωση αναρχίας και τρομοκρατίας. Αρα ο κοσμάκης είναι πεπεισμένος ότι τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Αρα καμία εμπιστοσύνη, καμία εγκυρότητα, καμία ελπίδα. Αρα εντελώς ανυπόληπτοι, αφερέγγυοι οι πολιτικοί. Αρα τα κόμματα συγκαλύπτουν την διαφθορά και την κλοπή. Αρα ο ένας βουλευτής βάζει πλάτη στον συνάδελφό του και όλοι μαζί παριστάνουν τις παρθένες χωρίς παρθενορραφή. Αρα γιατί εγώ, ας πούμε, να συμπεριφέρομαι ως νομοταγής την στιγμή που το ψάρι βρωμάει από την κεφαλή; Αρα κι εγώ στην φοροδιαφυγή. Αρα κι εγώ όσο μπορώ στην απάτη και την διαπλοκή. Αρα ο σώζων εαυτόν σωθήτω δηλαδή. Εγώ λοιπόν. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να περνάω καλά και άσε τον συμπολίτη μου, την κοινωνία και την χώρα να τρέχουν προς την καταστροφή.

Μπροστά σ’ αυτό το περιφερόμενο τυμπανιαίο πτώμα της συστημικής παρακμής, το οποιοδήποτε χοιροστάσιο μοιάζει με πολυτελές αρωματοπωλείο κάθε αληθινής πρωτεύουσας ευρωπαϊκής!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk