Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ ο Θεόδωρος Σπαθής

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων κ. Θεόδωρος Σπαθής, διαφωνώντας με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση και με την πολιτική γραμμή που ακολούθησε έκτοτε το κόμμα του. Την παραίτησή του την υπέβαλλε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, την Πέμπτη (6.9.2012).

Αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων κ. Θεόδωρος Σπαθής, διαφωνώντας με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση και με την πολιτική γραμμή που ακολούθησε έκτοτε το κόμμα του.

Την παραίτησή του την υπέβαλλε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων, την Πέμπτη (6.9.2012).

Ο κ. Σπαθής, φοροτεχνικός το επάγγελμα, είναι παλιό στέλεχος της ανανεωτικής Αριστεράς -υπήρξε πρώτος γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Τρικάλων και γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού στην περιοχή – και πρώην βουλευτής (επί Ενιαίου Συνανσπισμού το ΄89).

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο «Βήμα» «δεν συμφωνώ με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση και με την πολιτική που ακολουθεί. Αυτή την πολιτική δεν μπορώ να την υπηρετήσω». Όταν τον ρωτήσαμε γιατί επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή για την παραίτησή του και όχι αμέσως μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ για συμμετοχή στη συγκυβέρνηση, απάντησε: «Είχα εκφράσει από νωρίς τις διαφωνίες μου. Τώρα είναι εμφανές ότι δεν έχει μείνει τίποτα ούτε καν από την προγραμματική συμφωνία. Ο κ. Σαμαράς εφαρμόζει νεοφιλελεύθερη πολιτική και οδηγεί στο βωμό – θυσιαστήριο όλο τον ελληνικό λαό».

Σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι πολιτικά ενεργός και αν ενταχθεί σε άλλο κομματικό φορέα τόνισε ότι «για την ώρα θα παραμείνω στο βήμα της παραίτησης και βλέπουμε..».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτησή του ήταν ηχηρή και έρχεται λίγο καιρό μετά την αποχώρηση από τη ΔΗΜΑΡ του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα της Οργάνωσης Θεσσαλίας κ. Θανάση Ζαχαρόπουλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk