Αντιμέτωποι με την οργή των κατοίκων ήρθαν τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας που πραγματοποιούσαν ελέγχους σε επιχειρήσεις της Yδρας.

Oπως μετέδωσε το Mega, το όλο περιστατικό ξεκίνησε την Παρασκευή. Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας συνέλαβαν την ιδιοκτήρια επιχείρησης επειδή δεν βρήκαν αποδείξεις για την παροχή υπηρεσιών. Ενώ οδηγείτο στο τμήμα, η γυναίκα λιποθύμησε και οι άνδρες του ΣΔΟΕ συνέλαβαν τον γιο της.

Κάτοικοι του νησιού «πολιόρκησαν» το αστυνομικό τμήμα με αποτέλεσμα τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας να περάσουν όλη τη νύχτα εγκλωβισμένοι. Παράλληλα, προπηλακίστηκε το πλήρωμα του ιπτάμενου δελφινιού που μετέφερε το κλιμάκιο στο νησί.

Τελικά χρειάστηκε η αποστολή δυνάμεων των ΜΑΤ από την Αττική στην Υδρα προκειμένου να ανοίξει το αστυνομικό τμήμα και να αποχωρήσουν τα στελέχη του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ίδιο τηλεοπτικό κανάλι, το Σάββατο ο αρχιλογιστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας κατέθεσε μήνυση στο Λιμεναρχείο, ενώ η εταιρεία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψει τα δρομολόγια στο νησί επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Το κανάλι επικοινώνησε και με άλλο μέλος της οικογένειας του επιχειρηματία που συνελήφθη, ο οποίος αρνήθηκε ότι δεν έκοβε αποδείξεις.