Σε ποινή 12 ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου κατά τη διετία 1999-2000.

Αυτή τη φορά κρίθηκε ένοχη για κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που φέρονται να εξαπάτησαν την περίοδο 1999 – 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ύστερα από πολύμηνη συνεδρίαση μοίρασε καταδίκες και σε ακόμη 10 άτομα, ανάμεσα στους οποίους γνωστοί επιχειρηματίες και χρηματιστές.

Ωστόσο, κανείς από αυτούς δεν οδηγείται στη φυλακή καθώς το δικαστήριο τους αναγνώρισε – κατά περίπτωση – τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, ενώ η ποινή τους έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Ειδικότερα καταδικάστηκαν για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος:
* Ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος σε κάθειρξη 10 ετών.
* Ο Παναγιώτης Πανούσης της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ η οποία είχε εξαγοράσει και την ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ σε κάθειρξη 8 ετών.
* Ο Κων – νος Τσέλος διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΑΤ σε 8 χρόνια.
* Οι Μ. Γαβαλάκης, Δ. Λέκκας, και Γ. Μελλάς σε κάθειρξη 5 ετών.
* Οι Θ. Κονταράτος, Ε. Βαλλής, Ν. Μιχαλιός και σε φυλάκιση 3 ετών.
Αντίθετα το δικαστήριο κήρυξε αθώους τους Σ. Αργυρίου, Β. Καλούδη, Θ. Παπαμανώλη, Β. Γιαπισίκογλου, και Π. Φικίρη.
Η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε όταν στο πλαίσιο της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα άνοιξαν οι λογαριασμοί της πρώην ανακρίτριας και βρέθηκαν στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης περίπου 400.000 ευρώ.

Σ’ έναν από τους επίμαχους λογαριασμούς της ήταν δικαιούχος και ο δικηγόρος , ενώ τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον Τρύφωνα Αποστολόπουλο, μέσω των offshore εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Κων. Μπουρμπούλια το ποσό αυτό δεν ήταν προϊόν χρηματισμού της αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της τις οποίες εξαργύρωσε ο Τρύφων Αποστολόπουλος.