Στο Κάτω Αθαμάνιο,στο 35ο χλμ. εθν. οδού Άρτας – Τρικάλων, θα λειτουργεί από 1η Αυγούστου 2012 το ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ το οποίο θα έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα στοχεύει στην ανάπτυξη των τεχνών του τόπου και της ευρύτερης περιοχής. Το κέντρο ιδρύεται με πρωτοβουλία του εικαστικού Βασίλη Σταύρου σε χώρο που ο ίδιος έχει διαμορφώσει ειδικά για το σκοπό αυτό. Θα περιλαμβάνει μικρή αίθουσα εκθέσεων και υπαίθριο χώρο για εικαστικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι δραστηριότητες του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης θα επικεντρωθούν κυρίως στην καλλιτεχνική παιδεία και έκφραση με μαθήματα στη φύση, προβολές, ομιλίες, εικαστικούς περιπάτους κ.ά.

Το πρόγραμμα για την περίοδο του καλοκαιριού περιλαμβάνει δύο ενότητες:

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

• Εγκαίνια του χώρου τέχνης. Θα προηγηθεί ομιλία και θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία του Άγγελου Πανάγου «το βλέμμα του ζώου», για πρώτη φορά στο χώρο που γυρίστηκε, καθώς και υλικό σχετικό με το έργο του Βασίλη Σταύρου. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει τσιπουρομεζές και μουσική.

• Εικαστική έκθεση : «Εν Αρχή ήν …ο Τόπος». Έκθεση των τριών καλλιτεχνών Άννας, Σοφίας και Βασίλη Σταύρου με πρωτόλεια έργα τους. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 4 – 31 Αυγούστου, 10πμ.- 10μμ.

18 Αυγούστου 2012
• Εικαστική διδασκαλία: «Τα καβαλέτα …έξω».
Εικαστικές συναντήσεις για μικρούς και μεγάλους καθημερινά 10:00 –14:00 και «ελεύθερο καλλιτεχνικό στέκι» μετά τις 6 το απόγευμα. Μετά τις 9 το βράδυ στο «ελεύθερο καλλιτεχνικό στέκι» θα γίνονται προβολές, ομιλίες και μουσικές συναντήσεις.

Για την απλή επίσκεψή σας ή τη συμμετοχή σας στην Εικαστική διδασκαλία και το «ελεύθερο καλλιτεχνικό στέκι», επικοινωνήστε στο 26810 76625 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: va.sta@hotmail.com

ΑΘΑΜΑΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
Κάτω Αθαμάνιο Κεντρικών Τζουμέρκων ( 35ο χλμ. Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων)