Δυο – δυο πηγαίνουν οι Ιβάν Μαρκάνο και Πάμπλο Ορμπάιθ, παρότι δεν είναι οι Χιώτες. Οι δυο Ισπανοί ήρθαν πέρυσι στον Ολυμπιακό προσκαλεσμένοι του συμπατριώτη τους προπονητή κ. Ερνέστο Βαλβέρδε και στην κυριολεξία «έσωσαν» την καριέρα τους. Ο πολυσύνθετος αμυντικός Μαρκάνο μέχρι τότε αγωνιζόταν δανεικός από τη Βιγιαρεάλ στη Χετάφε, ενώ ο μέσος Ορμπάιθ δεν είχε θέση βασικού στην ενδεκάδα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Μετά την πολύ καλή σεζόν που είχαν με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ειδικότερα τις εμφανίσεις στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ, έγιναν, κατά μία άποψη, περιζήτητοι. Πρώτος ο Μαρκάνο βρέθηκε στο στόχαστρο της Ρουμπίν Καζάν η οποία κατέβαλε 6 εκατ. ευρώ στη Βιγιαρεάλ για να τον εντάξει στο δυναμικό της και ακολούθησε ο Ορμπάιθ την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε την Τετάρτη (25/7) η ρωσική ομάδα.

Το μέγεθος της απώλειας των δύο ισπανών ποδοσφαιριστών, θα κριθεί κατά τη φετινή πορεία των Ερυθρολεύκων στις ελληνικές και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρυσι ήταν κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ορμπάιθ ήταν ο εγκέφαλος στη μεσαία γραμμή και ο Μαρκάνο ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και σκόρερ καθοριστικών τερμάτων στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός εκτός από τους δύο Ισπανούς κινδυνεύει να χάσει και τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρόμα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Οι Ιταλοί υποστηρίζουν ότι η Ρόμα αναζητεί δεξιό μπακ και έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον Ολυμπιακό στον οποίο παραχώρησε πριν λίγες μέρες τον μέσο Λεάντρο Γκρέκο. Παράλληλα υποστηρίζουν ότι πρόσφατα ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Τοροσίδη και η Σάντερλαντ, αλλά η διοίκηση των Ερυθρολεύκων απέρριψε την πρόταση 3,7 εκατ. ευρώ της αγγλικής ομάδας. Στον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν τα ιταλικά δημοσιεύματα. Ο Τοροσίδης έχει συμβόλαιο με τους Ερυθρολεύκους ως τον Ιούνιο του 2013 και αν δεν το ανανεώσει θα είναι ελεύθερος να συμφωνήσει με ομάδα της αρεσκείας του από τον ερχόμενο Ιανουάριο.
Ο Τοροσίδης δεν πήρε μέρος στην πρωινή προπόνηση της Τετάρτης καθώς αποκόμισε μία μικρή ενόχληση στον αστράγαλο από το φιλικό παιχνίδι στην Πορτογαλία με την β΄κατηγορίας Φαρένσε στο οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 με γκολ των Αμπντούν (2) και Πάντελιτς (πεν.). Το πιθανότερο όμως είναι ότι ο Τοροσίδης θα είναι στη διάθεση του τεχνικού των πρωταθλητών Ελλάδας κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ για το φιλικό παιχνίδι της Πέμπτης (26/7) με την Μπράγκα στο Αλγκάρβε (22.45 – nova 1).