«Η πόρτα μου θα είναι για σας ανοιχτή προκειμένου να επιλυθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί. Θα είναι όμως και κλειστή σε αυτούς που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τα θέματά τους με εξωθεσμικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές που δε συνάδουν με την ιδιότητα του στρατιωτικού».

Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαντιάς, κατά την τελετή ανάληψης των καθηκόντων του στέλνοντας μήνυμα προς τους επίορκους λιμενικούς.

Επίσης στην ομιλία του υποσχέθηκε ότι με όλες του τις δυνάμεις, θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα και ειδικότερα αυτό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών στους λιμενικούς με ευέλικτες διαδικασίες .

Ακόμη υποσχέθηκε να ενταχθούν σύντομα στο αρχηγείο όλες οι αποσπασμένες υπηρεσίες, προκειμένου να ανταποκριθεί και στο αίτημα της κυβέρνησης και του ναυτιλιακού κόσμου, για επανασύσταση του υπουργείου με τη στήριξη του λιμενικού.

Είπε ότι στόχος του είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και ενιαίου φορέα που θα προάγει και θα στηρίξει την ελληνική ναυτιλία, που όπως είπε «αποτελεί πνεύμονα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και μπορεί να δημιουργήσει προοπτικές εξόδους της χώρας από την κρίση».

Σημείωσε επίσης ότι «το όραμα του σύγχρονου λιμενικού σώματος είναι αδιάλειπτη στήριξη και ανάπτυξη των δύο βασικών πυλώνων της αποστολής του, του διοικητικού φορέας της ναυτιλίας και του αστυνομικού επιχειρησιακού προς όφελος της ελληνικής οικονομίας του ελληνικού πλοίου και του Έλληνα ναυτικού».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, παρουσία και εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας, επεσήμανε ότι η ναυτιλία δείχνει την έξοδο από την κρίση.

Τόνισε όμως ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα σύγχρονο σταθερό θεσμικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, που να μπορούμε να δημιουργήσουμε, αξιοποιώντας το σύνολο του υπουργείου, ένστολο και διοικητικό και στρατιωτικό προσωπικό.

«Το λιμενικό σώμα είναι ομφάλιος λώρος που συνδέει το κράτος με τη ναυτιλία και απαρτίζεται από άξια στελέχη με μεγάλες επιτυχίες», πρόσθεσε ο υπουργός και προανήγγειλε την επιπλέον αναδιοργάνωσή του.

Επιπλέον δήλωσε ότι με όλες του τις δυνάμεις αλλά και την υποστήριξη του προσωπικού του υπουργείου θα συμβάλλει στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας σε διεθνές επίπεδο μέσω μιας ισχυρής ναυτιλιακής διπλωματίας και σε αυτό το σημείο ζήτησε τη στήριξη των Ελλήνων πλοιοκτητών

Ο υπουργός είπε επίσης ότι στις προθέσεις του είναι να συμβάλλει, προκειμένου να έρθουν στην ελληνική σημαία περισσότερα πλοία αλλά και στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ακτοπλοϊας, μια δραστηριότητα που όπως τόνισε «εξασφαλίζει την εδαφική συνέχεια της χώρας».