ΔΝΤ: Ανακριβές ότι δεν θέλουμε να χρηματοδοτήσουμε άλλο την Ελλάδα

Από το Σεπτέβριο θα πρέπει να αναμένεται η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέψευσε το απόγευμα της Δευτέρας το πολυσυζητημένο δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο εμφανίζει το ΔΝΤ απρόθυμο να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα.

«Το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες. Αποστολή του ΔΝΤ θα αρχίσει διαβουλεύσεις με τις αρχές της χώρας στις 24 Ιουλίου για το πως το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται οικονομικά από το ΔΝΤ, θα επανέλθει στην ορθή του τροχιά».

Νωρίτερα εκπρόσωπος της Κομισιόν διέψευσε επίσης το δημοσίευμα του Spiegel. «Πρόκειται για δημοσίευμα του Τύπου, το οποίο δεν σχολιάζουμε. Για την Επιτροπή η στάση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει» ανέφερε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα θα πρέπει να αναμένεται από το Σεπτέμβριο, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να προηγηθεί η έκθεση της τρόικας, η οποία επιστρέφει στην Αθήνα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω των διπλών εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις.

Εν όψει και της άφιξης της τρόικας στην Ελλάδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κάλεσε την Αθήνα να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εκπληρώσει τους όρους του σχεδίου διάσωσης.

«Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει» τόνισε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην Bild.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμπλήρωσε ότι δεν κάνει παραλληλισμούς ανάμεσα στην κατάσταση στην Ελλάδα και εκείνη στην Ισπανία. «Τα αίτια των κρίσεων στις δύο χώρες είναι εντελώς διαφορετικά. Η ισπανική οικονομία είναι πολύ πιο ανταγωνιστική και έχει μια διαφορετική δομή» ανέφερε και εκτίμησε πως «η χώρα θα σταθεί στα πόδια της ξανά γρήγορα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία