Τι το ήθελε οΚόμπι Μπράιαντνα υποστηρίξει προσφάτως πως η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (η «USATeam2012» όπως την αποκαλούν), θα μπορούσε να κερδίσει τη μια και μοναδική «DreamTeam», την ομάδα – όνειρο, που καθήλωσε τους φίλους του αθλητισμού όλου του πλανήτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992;

Προτού καν προλάβει να… ανασκευάσει διευκρινίζοντας ότι «δεν με ρωτήσατε αν θα μπορούσαμε να τους κερδίσουμε σε σειρά επτά αγώνων, αλλά σε έναν μεμονωμένο αγώνα» και ξεκαθαρίζοντας πως «σε ένα ματς μπορούμε να τους νικήσουμε», ορισμένα από τα «ιερά τέρατα» του παγκόσμιου μπάσκετ έπεσαν να τον κατασπαράξουν!

«Γέλασα υπερβολικά!», ήταν η αντίδραση τουΜάικλ Τζόρνταν. «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Το να συγκρίνει τις δύο ομάδες δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα του κόσμου», συμπλήρωσε ο 49χρονος τώρα «Air», ενώ ο συμπαίκτης του στην ομάδα του 1992Τσαρλς Μπάρκλεϊήταν ακόμη πιο αναλυτικός στο σχόλιό του.

«Με αυτούς τους πόιντ γκαρντ δεν θα μπορούσαν ποτέ να μας κερδίσουν. Αυτό(σσ.: που είπε)είναι μια βλακεία. Στην αρχή γέλασα. Πόσο χρονών είναι ο Κόμπι Μπράιαντ; Δεν είναι 34; Και λέει εμάς γέρους; Το 1992, εγώ και ο Μάικλ Τζόρνταν ήμασταν 29 ετών. Εκτός από τον Κόμπι, τον Λεμπρόν Τζέιμς και τον Κέβιν Ντουράντ, δεν νομίζω πως άλλος από την τωρινή ομάδα θα μπορούσε να παίξει στη δική μας», υποστήριξε με καυστικό τρόπο ο «σερ» Τσαρλς.

Αντιθέτως, ο μεγάλοςΛάρι Μπερνταντιμετώπισε την όλη σύγκριση με χιούμορ. «Θα μπορούσαν(σσ.: να μας κερδίσουν).Εχω 20 χρόνια να παίξω μπάσκετ και τώρα είμαστε όλοι γέροι», δήλωσε μέσω του «Twitter».

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο άσος των Λέικερς δεν είχε κακές προθέσεις όταν αναφερόταν στην «DreamTeam» του 1992. Όπως είχε δηλώσει, άλλωστε, στην αποκλειστική συνέντευξή του προς το «ΒΗΜagazino» τον Οκτώβριο του 2011, ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα όταν τον συγκρίνουν διαρκώς με τον Μάικλ Τζόρνταν.

«Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Και δεν με απασχολεί. Ο κόσμος μπορεί να συγκρίνει, του αρέσει αυτό, αλλά δεν δίνω σημασία. Για μένα κάθε σύγκριση συνιστά μια πρόκληση. Με οπλίζει με κίνητρο, ώστε να προσπαθώ για να γίνομαι συνεχώς καλύτερος», ήταν η απάντησή του, αλλά η σύγκριση που ο ίδιος έφερε στο προσκήνιο… ευαισθητοποίησε μέχρι και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Μπάρακ Ομπάμα!

«Το 1992 ήμουν οπαδός των Σικάγο Μπουλς, επομένως θα πάρω το μέρος της αυθεντικής ‘DreamTeam’», δήλωσε προ ημερών ο διάσημος μπασκετόφιλος, ωστόσο με τη διπλωματία που διακρίνει έναν πολιτικό υπερασπίστηκε τον Κόμπι Μπράιαντ λέγοντας: «Υποψιάζομαι ότι ο Μάικλ και ο ‘σερ’ Τσαρλς δεν θα παραδέχονταν ποτέ ότι θα έχαναν κάποιο ματς, αλλά και αυτή η ομάδα, η τωρινή, έχει απίστευτο ταλέντο. Ξέρετε, ο Κόμπι είναι μαχητής, οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε πως του αρέσει λίγο ‘trashtalking’(σσ.: βρωμόλογα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα),κάθε φορά που βρίσκει την ευκαιρία».

Ποιοι είναι, όμως, οι μεν και οι δε; Πού υπερτερεί η «DreamTeam1992» και πού η «USATeam2012»; Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν πως δεν υπάρχει σύγκριση στη θέση του πόιντ γκαρντ. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να υπάρχει από τη στιγμή που οιΜάτζικ ΤζόνσονκαιΤζον Στόκτονέχουν αντιπάλους τουςΚρις Πολ(σσ.: τον είχε ταπώσει οΔημήτρης Διαμαντίδηςστον ημιτελικό Ελλάδας – ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ 2006 της Ιαπωνίας) καιΝτερόν Ουίλιαμς.

Στη θέση «σούτινγκ γκαρντ»:Μάικλ ΤζόρντανκαιΚλάιντ ΝτρέξλερεναντίονΚόμπι Μπράιαντ,Ράσελ ΟυέστμπρουκκαιΤζέιμς Χάρντεν. Ο Μπράιαντ θεωρείται ό,τι πιο κοντινό προς τον «Air» Τζόρνταν, ωστόσο Τζόρνταν είναι μόνο ένας και δεν πρόκειται να ξαναβγεί ούτε σε… 500 χρόνια, ενώ οι δύο συμπαίκτες στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ δεν θα χωρούσαν καν στην ομάδα του 1992.

Στους «σμολ φόργουορντ», όμως, οι αναλυτές δίνουν ένα μικρό προβάδισμα στους νυν σταρ του ΝΒΑ, καθώς στην τωρινή ομάδα αγωνίζονται οιΛεμπρόν Τζέιμς,Κέβιν Ντουράντ,Καρμέλο ΑντονικαιΑντρέ Ιγκουοντάλα. Το 1992 ο τεράστιοςΛάρι Μπερντέγραψε τον επίλογο της αστραφτερής καριέρας του ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ενεργό δράση μετά το χρυσό μετάλλιο στη Βαρκελώνη. Οι άλλοι δύο «σμολ φόργουρντ» ήταν οι σπουδαίοιΣκότι ΠίπενκαιΚρις Μάλιν.

Και πάμε στις θέσεις των ψηλών. Αναμφισβήτητα, οι «πάουερ φόργουορντ»Καρλ ΜαλόουνκαιΤσαρλς Μπάρκλεϊ(το κολεγιόπαιδο τότεΚρίστιαν Λέτνερδεν «πιάνεται») υπερτερούν κατά κράτος τωνΚέβιν ΛαβκαιΜπλέικ Γκρίφιν. Ο δεύτερος, μάλιστα, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, υπεβλήθη προσφάτως σε επέμβαση μηνίσκου και αντικαταστάθηκε από το Νο.1 του εφετινού ντραφτ _ επίσης κολεγιόπαιδο _Αντονι Ντέιβις.

Οσο για τους σέντερ; Οποιαδήποτε σύγκριση θα συνιστούσε… ιεροσυλία:Πάτρικ ΓιούινκαιΝτέιβιντ ΡόμπινσονεναντίονΤάισον Τσάντλερ(Νικς). «Θα πρέπει να κάνετε πλάκα», ήταν το σχόλιο στην ιστοσελίδα του «CBSSports». Τα λόγια περιττεύουν…