Επαναπρόσληψη απολυθέντων ζητούν οι απεργοί στη Χαλυβουργία

Στη συνάντηση που έχει τη Δευτέρα, στις 9:00, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με τους εργαζομένους της Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο αναμένεται να κριθεί το μέλλον του εργοστασίου….

Δύο ώρες διήρκεσε η κρίσιμη συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία Ελλάδας με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν συμβιβαστική πρόταση για σταδιακή επαναπρόσληψη των απολυθέντων προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, οι εργαζόμενοι παρουσίασαν ως βασικό αίτημά τους την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους έστω και σταδιακά. Σε αυτήν την κατεύθυνση ζητούν γραπτή δέσμευση από τον επιχειρηματία.

Τη συμβιβαστική πρόταση πρόκειται να μεταφέρει στον επιχειρηματία ο υπουργός Εργασίας και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να ληφθεί η απόφαση για το μέλλον του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.

Η εργαζόμενοι στη μονάδα βρίσκονται σε απεργία τους τελευταίους εννέα μήνες και η διοίκηση της Χαλυβουργίας διαμήνυσε ότι αν δεν λυθεί η απεργία θα υποβάλει αίτημα στο υπουργείο Εργασίας για διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις και κλείσιμο του εργοστασίου, έπειτα από μισό και πλέον αιώνα λειτουργίας.

Τους μήνες της απεργίας έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες διαβούλευσης. Εντούτοις, το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει, έως και την ύστατη στιγμή, προσπάθειες για να επιτευχθεί συμβιβασμός ανάμεσα στον εργοδότη και τους απεργούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk